Novum Testamentum Graece 28

28. reviderte utgave 2012

350,-
Kundeklubb:
306,-
14 på lager
ISBN/varenummer: 9783438051400
Utgivelsesår: 2011
Språk: Gresk

En vitenskapelig utgave av Det nye testamentet på gresk. Den har blått omslag. Dette er den 28. utgave som ble revidert i 2012.

Etter intensivt forarbeid, den nye utgaven av Novum Testamentum Greece (»Nestle-Aland« eller »NA28«) publiseres nå. Derfor er denne standarden og globalt fremtredende referansen blant greske utgaver av Det nye testamente tilgjengelig i en fundamentalt revidert og forbedret utgave. Et fokus i revisjonen var på det kritiske apparatet hvis struktur ble forenklet. For eksempel er kombinasjonen av varianter som bruker "sed" eller "et" og skillet mellom konsekvent siterte vitner av første og andre orden nå fjernet. I tillegg er lesningene av den nyoppdagede Papyri 117-127 listet opp for første gang, noe som åpner for interessante perspektiver spesielt for Apostlenes gjerninger. I de katolske brevene er denne utgaven gjort i samsvar med "Editio Critica Maior". Dette førte til mer enn 30 modifikasjoner i hovedteksten og resulterte i et kritisk apparat som er nylig satt sammen i sin helhet for denne delen og inkluderer et nytt utvalg av vitner og varianter. Kryssreferansene i margen ble også systematisk revidert og supplert hovedsakelig med referanser til tidlig jødisk litteratur.

Redigert av Institute for New Testament Textual Research (INTF). INTF er et universitetsinstitutt i Münster (Tyskland). Dens generelle oppgave er forskning på teksthistorien til Det greske nye testamente og rekonstruksjonen av den opprinnelige teksten. Bortsett fra Novum Testamentum Graece (»Nestle-Aland«) publiserer INTF også UBS Greek New Testament og Editio Critica Maior for det tyske bibelselskapet.

Noen hovedpunkter:

- Standardutgaven av det greske nye testamente ble omfattende revidert
- Strukturen til det kritiske apparatet ble konsekvent forenklet
- For første gang med lesningene av Papyri 117-127
- En grundig revisjon av de katolske brevene med mer enn 30 modifikasjoner i hovedteksten
- Kryssreferansene systematisk revidert og supplert

Detaljer:

Språk Gresk
ISBN 9783438051400
Innbinding Innbundet
Dimensjoner 13 x 19cm
Utgivelseår 2011