Episode 2

I Barnas Bibelpod møter vi Hanna og Jakob. De tar følge hjem etter skolen og finner en mystisk boks i skogen. Det er en tidsmaskinboks og de får kontakt med Lukas. Hanna er rask til å google og finner kjapt ut at Lukas har skrevet juleevangeliet. Kan de snakke med en som levde for 2 000 år siden?

Banner med to barn som kikker ned på en boks.

Tobben ødelegger alt!

Det har vært en vanskelig dag på skolen på grunn av Tobben. Kan det være at Lukas har en løsning?

Bibeltekster

12Da vendte de tilbake til Jerusalem fra den høyden som heter Oljeberget og ligger nær Jerusalem, bare en sabbatsreise unna.

Les i nettbibelen

1Han kom inn i Jeriko og dro gjennom byen. 2Der var det en mann som het Sakkeus. Han var overtoller og svært rik. 3Han ville gjerne se hvem Jesus var, men han kunne ikke komme til for folkemengden, for han var liten av vekst. 4Da løp han i forveien og klatret opp i et morbærtre for å få se ham på et sted hvor han måtte komme forbi. 5Og da Jesus kom dit, så han opp og sa til ham: «Sakkeus, skynd deg og kom ned! For i dag må jeg ta inn hos deg.» 6Han skyndte seg da ned og tok imot ham med glede. 7Men alle som så det, murret og sa: «Han har tatt inn hos en syndig mann.» 8Men Sakkeus sto fram og sa til Herren: «Herre, halvparten av alt jeg eier, gir jeg til de fattige, og har jeg presset penger av noen, skal de få firedobbelt igjen.» 9Da sa Jesus til ham: «I dag er frelse kommet til dette huset, for også han er en Abrahams sønn. 10For Menneskesønnen er kommet for å lete etter de bortkomne og berge dem.»

Les i nettbibelen

Snakk sammen

  • Hvem er Tobben?
  • Lukas forteller om en mann som ingen likte, men som Jesus ville besøke. Jesus smilte til han og sa navnet hans. Hva skjedde med mannen?
  • Vet dere hva den mannen het?