Episode 8

I Barnas Bibelpod møter vi Hanna og Jakob. De tar følge hjem etter skolen og finner en mystisk boks i skogen. Det er en tidsmaskinboks og de får kontakt med Lukas. Hanna er rask til å google og finner kjapt ut at Lukas har skrevet juleevangeliet. Kan de snakke med en som levde for 2 000 år siden?

Banner med to barn som kikker ned på en boks.

Å bli forfulgt

Hanna går alene til skogen og har en følelse av at noen følger etter henne. Stemmer det? Lukas forteller om en mann som mange frykter. Han heter Saulus.

Bibeltekster

1Saulus var enig i drapet på Stefanus. 2Noen fromme menn begravde Stefanus og holdt en stor dødsklage over ham. 3Men Saulus fór hardt fram mot menigheten. Han trengte seg inn i hjemmene og slepte ut både menn og kvinner og fikk dem kastet i fengsel.

Les i nettbibelen

1Saulus raste fremdeles mot Herrens disipler og truet dem på livet. Han gikk til øverstepresten 2og ba om brev til synagogene i Damaskus for å kunne finne dem som hørte til Veien, både menn og kvinner, og føre dem i lenker til Jerusalem. 3Underveis, da han nærmet seg Damaskus, strålte plutselig et lys fra himmelen omkring ham. 4Han falt til jorden og hørte en stemme som sa: «Saul, Saul, hvorfor forfølger du meg?»

Les i nettbibelen

Snakk sammen

  • Hvem følger etter Hanna til skogen?
  • Hvem er Saulus?
  • Hva har skjedd med Saulus?