Endetid – Dag 5

Bibelen sier at en kristen allerede har del i frelsen i Guds rike. Men Bibelen har et lineært historiesyn, og Jesus sier at dette riket en dag i fremtiden skal komme «med kraft» (Mark 9,1) dvs. i fullkommenhet.

Lilla banner som leser Lagslunsj, endetid, 6 dager

Hva er det kristne håpet?

Gamle Margit ble rammet av covid-19. «Jeg er trygg i Guds hånd», sa hun, like før hun døde. «Ja, ja, godt for henne», mumlet en av naboene. Men etter hvert begynte han å gruble: «Tenk om det er noe i det Margit trodde på?»

Intro

  • Tragediene i verden sammenlignes med fødselsrier. De varsler at ‘barnet’ snart blir «forløst», altså at en ny fase inntrer med jublende glede. Hva tenker du om ‘vanlig’ sykdom og død?

Bibel

–25

Les i nettbibelen.

23Ja, enda mer: Også vi som har fått Ånden, den første frukt av høsten som kommer, sukker med oss selv og lengter etter å bli Guds barn fullt og helt når kroppen vår blir satt fri. 24For i håpet er vi frelst. Et håp vi alt ser oppfylt, er ikke noe håp. Hvordan kan noen håpe på det de ser? 25Men hvis vi håper på noe vi ikke ser, da venter vi med tålmodighet.

Se

  • Hva kan en kristen se fram til i nød og sykdom (v.23)?
  • Hva ligger det i ordet «håp» (v.24–25)?

Tenk

  • Ikke alle kristne har det som Margit når døden nærmer seg. Smerte og angst kan gjøre at en «sukker» og «stønner». Er en slik kristen likevel «trygg i Guds hånd»?

Lev

  • Hvordan påvirker det livet ditt den kommende uken at du har et trygt håp?

Bønn

Jesus, vi ber for de som er syke og som lider nød. Kom med trøst og håp!

Utfordring

Dagens utfordring er å lære utenat det som er teksten for neste dag, Matt 24,14.