Fred – Dag 3

Vi lever i en urolig tid, og det er lett å bli både stresset og redd av de ulike inntrykkene livet kaster mot oss. Denne leseplanen hjelper deg til å bli bedre kjent med det motsatte av stress og redsel, nemlig fred. Hvordan leve et liv der freden på innsiden blir større enn stresset og frykten rundt oss? Gud er en Gud som ønsker at vi skal leve liv fulle av fred. Gud ønsker at du skal ha det godt på alle mulige måter!

Banner som leser "fred" og "fem dager"

Fred som gir hvile

Hva ser du for deg når du hører ordet «hvile»? Er det å ligge på en strand mens sola som steiker? Er det å ligge i en hengekøye med en god bok? Eller er det å slippe å tenke?

Uansett hva vi ser for oss, så ønsker Gud at vi skal få hvile. Gud skapte faktisk en egen dag for å hvile.

Da Gud hadde skapt verden, hvilte han den syvende dagen. Og han har sagt at han vil vi skal ha en dag da vi hviler. Vi kan trygt slå fast at Gud er kongen av hvile. Og hans hvile er, tro det eller ei, enda bedre enn vi kan forestille oss.

Vi kan legge oss ned og hvile trygt (Sal 4,9), og vi skal få ligge i grønne enger (Sal 23,1). Det Gud legger på oss, er lett, sa Jesus (Matt 11,28–30). I Gud finner vi sann hvile, og der trenger vi ikke ha dårlig samvittighet. Vi trenger ikke tenke på to-do-listen eller hva som skal skje i morgen. Morgendagen har nok med seg selv (Matt 6,34). Vi kan være i «nuet» og nyte stillhet, ro, glede og være fullstendig tilstede i øyeblikket – uten å bry oss om hva som venter.

Gud har kontroll på det som ligger foran oss. Vi kan trygt søke Guds fred, en fred som gir oss hvile.

Bibelteksten

Les i nettbibelen.

9I fred vil jeg legge meg ned og sove. For du, Herre, du alene lar meg hvile trygt.

Spørsmål/utfordring:

  • Hvordan hviler du?
  • Hvilken dag hviler du?
  • Skriv ned et sted, hvordan og når du skal hvile. Gjør dette det lettere for deg å prioritere hvile?
  • Hva betyr det for deg å hvile hos Gud?

Flere bibelvers:

1En salme av David. Herren er min hyrde, jeg mangler ikke noe.

Les i nettbibelen

34Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.

Les i nettbibelen

28Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. 29Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. 30For mitt åk er godt og min byrde lett.»

Les i nettbibelen