Fred – Dag 4

Vi lever i en urolig tid, og det er lett å bli både stresset og redd av de ulike inntrykkene livet kaster mot oss. Denne leseplanen hjelper deg til å bli bedre kjent med det motsatte av stress og redsel, nemlig fred. Hvordan leve et liv der freden på innsiden blir større enn stresset og frykten rundt oss? Gud er en Gud som ønsker at vi skal leve liv fulle av fred. Gud ønsker at du skal ha det godt på alle mulige måter!

Banner som leser "fred" og "fem dager"

Fred som er med i stormen

Om vi ser rundt oss, ser vi en urolig verden. Våre omstendigheter kan være urolige, urovekkende og alt mulig med «u» foran. Men vi skal ikke se på det rundt oss, vi skal fokusere på ham som har gitt oss fred.

«Dette har jeg sagt dere for at dere skal ha fred i meg. I verden har dere trengsler. Men vær frimodige, jeg har seiret over verden» (Joh 16,33).

Vi har fred i Jesus, selv i vår urolige verden. En gang Jesus og disiplene var ute i båt, ble det en stor storm. Disiplene ble, naturlig nok, redde. Men hva med Jesus? Han sov bak i båten. De vekket ham, og Jesus skjønte ikke hvorfor de var redde? – Han var jo med dem?! Han ba vinden og sjøen om å roe seg, og i løpet av noen sekunder lå vannet blikkstille.

Hva kan vi lære av dette? Vi kan stole på at Jesus er sammen med oss – uansett hvordan livet rundt oss er.

Vi har tilgang til en fred som er med i stormen.

Bibelteksten

Les i nettbibelen.

33Dette har jeg sagt dere for at dere skal ha fred i meg. I verden har dere trengsler. Men vær frimodige, jeg har seiret over verden!»

Spørsmål/utfordring:

  • Hvilke stormer har du i livet ditt akkurat nå?
  • Hvordan kan du gå frem for å invitere Jesus med i dine stormer og dermed finne fred?

Flere bibelvers:

4Om jeg enn skulle vandre i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke noe ondt. For du er med meg. Din kjepp og din stav, de trøster meg.

Les i nettbibelen

35Samme dag, da det ble kveld, sa han til dem: «La oss sette over til den andre siden av sjøen.» 36De lot folkemengden bli igjen og tok ham med seg i båten der han satt. Også andre båter fulgte med. 37Da kom det en voldsom virvelstorm, og bølgene slo inn i båten så den holdt på å fylles. 38Jesus lå og sov på en pute bak i båten. De vekket ham og sa til ham: «Mester, bryr du deg ikke om at vi går under?» 39Da reiste han seg, truet vinden og sa til sjøen: «Stille! Vær rolig!» Vinden la seg, og det ble blikk stille. 40Så sa han til dem: «Hvorfor er dere så redde? Har dere ennå ingen tro?»

Les i nettbibelen