Fred – Dag 5

Vi lever i en urolig tid, og det er lett å bli både stresset og redd av de ulike inntrykkene livet kaster mot oss. Denne leseplanen hjelper deg til å bli bedre kjent med det motsatte av stress og redsel, nemlig fred. Hvordan leve et liv der freden på innsiden blir større enn stresset og frykten rundt oss? Gud er en Gud som ønsker at vi skal leve liv fulle av fred. Gud ønsker at du skal ha det godt på alle mulige måter!

Banner som leser "fred" og "fem dager"

Fred som overgår alt

Det var ikke noe vi bare sa fordi vi ville ha noe til felles mens vi datet, men vi fant raskt ut at vi hadde samme favorittbibelvers. Det var fordi vi begge har hatt konkrete opplevelser der dette verset fikk snakke rett inn i livene våre.

Du har vel tenkt over at det er mye som skjer i tankene dine? Det er gjerne en direkte sammenheng mellom hvordan vi tenker, og hvordan livet blir. Mange av kampene våre i livet vinnes eller tapes i tankene våre. En av de kampene, er kampen mot bekymringer.

Vi trenger ikke være bekymret for noen ting! Kommer bekymringene, får vi søke Gud og si det vi har på hjertet (Matt 6,31–33; Fil 4,6). Hva skjer når vi gjør det? Vi får Guds fred (Fil 4,7). Det er en fred som overgår all vår kunnskap, og som beskytter både hjertet vårt og tankene våre.

Vi har tilgang til en fred som overgår alt.

Bibelteksten

Les i nettbibelen.

6Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk.

Spørsmål/utfordring:

  • Hva kan du lett bekymre deg over?
  • Hva gjør du for at det ikke lenger skal være noe å bekymre seg for?
  • Hvilke bekymringer vil du legge fra deg hos Jesus i dag?
  • Hva har oppmuntret deg mest da du leste denne planen? Del gjerne med en venn.

Flere bibelvers:

7For slik han tenker i sitt indre, slik er han. Han sier nok til deg: «Spis og drikk», men hans hjerte er ikke med deg.

Les i nettbibelen

25Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal spise, eller hva dere skal drikke, heller ikke for kroppen, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten og kroppen mer enn klærne? 26Se på fuglene under himmelen! De sår ikke, de høster ikke og samler ikke i hus, men den Far dere har i himmelen, gir dem føde likevel. Er ikke dere mer verdt enn de? 27Hvem av dere kan vel med all sin bekymring legge en eneste alen til sin livslengde? 28Og hvorfor er dere bekymret for klærne? Se på liljene på marken, hvordan de vokser! De strever ikke og spinner ikke, 29men jeg sier dere: Selv ikke Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem. 30Når Gud kler gresset på marken så fint, det som gror i dag og kastes i ovnen i morgen, hvor mye mer skal han ikke da kle dere – dere lite troende! 31Så gjør dere ikke bekymringer, og si ikke: ‘Hva skal vi spise?’ eller: ‘Hva skal vi drikke?’ eller: ‘Hva skal vi kle oss med?’ 32Alt dette er hedningene opptatt av. Men den Far dere har i himmelen, vet jo at dere trenger alt dette. 33Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.

Les i nettbibelen

13For han har fridd oss ut av mørkets makt og ført oss over i sin elskede Sønns rike.

Les i nettbibelen

7Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere.

Les i nettbibelen