Godhet – Dag 2

Alle mennesker lengter etter godhet, men noen opplever å motta mindre godhet enn andre. I denne Lagslunsjen utforsker vi hva det vil si at all godhet kommer fra Gud, at Gud ønsker godhet for alle.

Banner som leser: "Lagslunsj" og "8 dager"

Godhet med Jesus som forbilde

Når man skal snakke om godhet er det naturlig å starte med opphavet til alt som er godt, nemlig Gud.

Intro

  • Hva kjennetegner Jesu møter med mennesker?

Bibel

–6

Les i nettbibelen.

4Da reiser han seg fra måltidet, legger av seg kappen, tar et linklede og binder det om seg. 5Så heller han vann i et fat og begynner å vaske disiplenes føtter og tørke dem med linkledet som han hadde rundt livet. 6Han kommer til Simon Peter. Peter sier: «Herre, vasker du mine føtter?»

Johannes 13,12-17

Les i nettbibelen.

12Da han hadde vasket føttene deres og tatt på seg kappen, tok han plass ved bordet igjen. Så sa han til dem: «Forstår dere hva jeg har gjort for dere? 13Dere kaller meg mester og herre, og dere gjør det med rette, for jeg er det. 14Når jeg som er herren og mesteren, har vasket deres føtter, da skylder også dere å vaske hverandres føtter. 15Jeg har gitt dere et forbilde: Slik jeg har gjort mot dere, skal også dere gjøre. 16Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Tjeneren er ikke større enn herren sin, og utsendingen er ikke større enn han som har sendt ham. 17Nå vet dere dette. Og salige er dere så sant dere også gjør det.

Se

  • Hva forventer Jesus av disiplene sine i det han har vasket føttene deres? (v. 14-15)

Tenk

  • Hvordan kan Jesus som tjener være til forbilde for våre liv?

Lev

  • Hvilke konsekvenser kunne det hatt for studiestedet ditt dersom kjennetegnet på de kristne var at de var gode?

Bønn

Takk Jesus for at han ble menneske og viser oss veien vi skal gå. Be om at Jesus hjelper oss å leve liv der vi har han som forbilde.

Utfordring

Hva kan du gjøre denne uka for at Jesus skal bli enda tydeligere som forbilde i ditt liv?