Godhet – Dag 3

Alle mennesker lengter etter godhet, men noen opplever å motta mindre godhet enn andre. I denne Lagslunsjen utforsker vi hva det vil si at all godhet kommer fra Gud, at Gud ønsker godhet for alle.

Banner som leser: "Lagslunsj" og "8 dager"

Godhet: fra tanke til handling

Det kan være lett å tenke gode tanker om andre, men ofte er det mye vanskeligere å gjøre disse tankene om til handlinger.

Intro

 • Tenk tilbake til en gang du fikk en tanke om å gjøre noe
  godt – Handlet du på det eller valgte du å la være?

Bibel

Markus 6,35-42

Les i nettbibelen.

35Det var nå blitt sent på dagen, og disiplene kom til ham og sa: «Stedet er øde, og det er alt blitt sent. 36Send dem fra deg, så de kan dra til gårdene og landsbyene her omkring og kjøpe mat.» 37Men Jesus svarte: «Dere skal gi dem mat!» De sa: «Skal vi kanskje gå og kjøpe brød for to hundre denarer, så de kan få spise?» 38«Hvor mange brød har dere?» spurte han. «Gå og se etter!» Da de hadde gjort det, sa de: «Fem brød og to fisker.» 39Så sa han at de skulle la alle danne matlag og sette seg i det grønne gresset. 40Og de slo seg ned, rekke ved rekke – noen på hundre og noen på femti. 41Så tok han de fem brødene og de to fiskene, løftet blikket mot himmelen og ba takkebønnen, brøt brødene i stykker og ga til disiplene, for at de skulle dele ut til folk. De to fiskene delte han også ut til alle. 42Og alle spiste og ble mette.

Johannes 6,5-11

Les i nettbibelen.

5Jesus løftet blikket og så at en stor folkemengde kom til ham. Han sa da til Filip: «Hvor skal vi kjøpe brød så alle disse kan få noe å spise?» 6Dette sa han for å prøve ham, for han visste selv hva han ville gjøre. 7Filip svarte: «Brød for to hundre denarer er ikke nok til at hver av dem kan få et lite stykke.» 8En annen av disiplene, Andreas, bror til Simon Peter, sa da til ham: 9«Det er et barn her som har fem byggbrød og to fisker. Men hva er det til så mange?» 10Da sa Jesus: «La folket sette seg.» Det var mye gress på stedet, og de satte seg ned. De var omkring fem tusen menn. 11Da tok Jesus brødene, ba takkebønnen og delte ut til dem som satt der. På samme måte delte han ut av fiskene, så mye de ville ha.

Se

 • Hva forventer Jesus av disiplene sine i det han har vasket føttene deres? (v. 14-15)

Tenk

 • Hva ville du tenkt i møte med barnet og matpakken?


Lev

 • Har du noen gang hatt gode tanker som det har
  føltes vanskelig eller meningsløst å sette ut i
  handling?

 • Hvordan bør man forholde seg til dette?

Bønn

Vi takker Gud for at vi får være med å dele hans godhet. Vi ber om styrke til å gjøre våre gode tanker om til gode gjerninger.

Utfordring

Neste gang du får en innskytelse om å gjøre en god ting for noen, prøv å handle på den.