Godhet – Dag 7

Alle mennesker lengter etter godhet, men noen opplever å motta mindre godhet enn andre. I denne Lagslunsjen utforsker vi hva det vil si at all godhet kommer fra Gud, at Gud ønsker godhet for alle.

Banner som leser: "Lagslunsj" og "8 dager"

Godhet forandrer andre

Mange tenker på Gud som fjern eller likegyldig. Godheten vi kristne viser kan hjelpe dem til å forstå at Gud nær og virkelig.

Intro

  • Kjenner du til noen som er blitt synlig forandret etter å ha møtt Gud?

Bibel

Lukas 19,1-10

Les i nettbibelen.

1Han kom inn i Jeriko og dro gjennom byen. 2Der var det en mann som het Sakkeus. Han var overtoller og svært rik. 3Han ville gjerne se hvem Jesus var, men han kunne ikke komme til for folkemengden, for han var liten av vekst. 4Da løp han i forveien og klatret opp i et morbærtre for å få se ham på et sted hvor han måtte komme forbi. 5Og da Jesus kom dit, så han opp og sa til ham: «Sakkeus, skynd deg og kom ned! For i dag må jeg ta inn hos deg.» 6Han skyndte seg da ned og tok imot ham med glede. 7Men alle som så det, murret og sa: «Han har tatt inn hos en syndig mann.» 8Men Sakkeus sto fram og sa til Herren: «Herre, halvparten av alt jeg eier, gir jeg til de fattige, og har jeg presset penger av noen, skal de få firedobbelt igjen.» 9Da sa Jesus til ham: «I dag er frelse kommet til dette huset, for også han er en Abrahams sønn. 10For Menneskesønnen er kommet for å lete etter de bortkomne og berge dem.»

Se

  • Hvordan møtte Jesus Sakkeus? Hva var Sakkeus’ respons?

Tenk

  • Hva fikk Sakkeus til å endre holdning så drastisk i møte med Jesus?

Lev

  • Kan mennesker forandres gjennom våre møter med dem? Hva kan vi lære av Jesus her?

Bønn

Takk for at Guds godhet har kraften til å forandre liv. Be om at mennesker i våre liv skal forandres i møte med godheten vi viser.

Utfordring

Hva kan vi gjøre denne uka for at våre medstudenter skal oppleve seg verdsatt og viktige?