Hva gjør Den hellige ånd? – Dag 6

Denne leseplanen følger disiplene fra Kristi himmelfartsdag til pinse, og den forteller hva Den hellige ånd, som kom pinsedag, kan gjøre med dem som hører eller leser i Bibelen.

Banner som leser: Hva gjør Den hellige ånd, leseplan på 9 dager.

Den hellige ånd skaper forandring

Hva tror du det betyr å se «Herrens herlighet»? Det er det samme som å lese eller høre om alt det fantastiske Jesus gjorde, og forstå at dette var det egentlig Gud som gjorde – fordi han elsker oss.

Bibelen er levende. Den hellige ånd virker gjennom det vi leser, og så skjer det noe med oss. Sakte men sikkert blir vi smittet av Guds kjærlighet, og både måten vi tenker på og måten vi oppfører oss på, vil forandre seg.

Utfordring:

Har du noen venner i klassen eller i nærheten som du ikke syns det er så lett å være sammen med? Den hellige ånd kan hjelpe deg til å være en god venn - selv om det ikke er så lett. Den hellige ånd kan også hjelpe deg til å bli glad i en person som du kanskje egentlig ikke liker så godt. Be for dem du tenker på, og følg med i tiden framover: Kanskje skjer det noe med vennskap mellom deg og dem du ber for?!

Les Paulus' andre brev til korinterne, kapittel 3 vers 17 til 18, og prat sammen om disse spørsmålene:

  • Hva betyr det at Kristus (Jesus) skal bo i hjertene våre?
  • Hva gjør det med oss å høre om at Jesus elsker oss?

Bibelteksten

2. Korinter 3,17-18

Les i nettbibelen.

17Herren, det er Ånden, og hvor Herrens Ånd er, der er frihet. 18Og vi, som uten slør for ansiktet ser Herrens herlighet som i et speil, vi blir alle forvandlet til dette bildet, fra herlighet til herlighet, og dette skjer ved Herrens Ånd.