I Guds tid – Dag 1

Hva har Kristi Himmelfart med oss vanlige mennesker å gjøre, og hvem er Den hellige ånd? Denne leseplanen inneholder smakebiter fra Wilfrid Stinissens bok «I Guds tid», som inneholder andakter for hver dag i året.

Banner som leser "i Guds tid" og "5 dager"

Kristihimmelfartsdag

Gud har reist oss opp fra døden med Kristus og gitt oss en plass i himmelen, sier Paulus (Ef 2,6). Betyr dette at det er feil å ha begge beina på jorda og arbeide for å forbedre verden? Naturligvis ikke. Den som har himmelen som mål, skal arbeide enda mer for verdens beste. Himmelen er kjærlighet, å gi og få kjærlighet. Og den som bærer himmelen i sitt hjerte, elsker allerede nå så mye som mulig. Slik blir det jordiske livet mer likt det himmelske. Noe av himmelen kommer ned til jorden.

Vi er Kristi kropp her på jorden. Jesus, hodet vårt, er i himmelen. Det er hodet som styrer kroppens lemmer. Hvis vi virkelig lever som kristne, blir våre handlinger styrt av et himmelsk prinsipp. Det er Kristus, hodet, som fører oss i alt vi gjør.

Å ha hjertet i himmelen og himmelen i hjertet, det betyr ikke bare at vi lengter etter himmelen. Det betyr også at vi lever her på jorden på en himmelsk måte.

De lemmene som lar hodet bestemme og gjør som de får beskjed om, de utretter noe viktig og varig. Men de lemmene som vil arbeide uten kontakt med hodet, de skaper bare forvirring og kaos.

Hvis ditt hjerte har fellesskap med Kristus, lever du et himmelsk liv allerede nå. Og sammen med ham får du vise andre vei til Faderen.

Bibelteksten

Efeserne 2,6

Les i nettbibelen.

6I Kristus Jesus har han reist oss opp fra døden sammen med ham og satt oss i himmelen med ham.