Påske med Lukas

I denne leseplanen tar Jan Gossner og Karin Kristine Holt oss med på en reise gjennom påskefortellingen i Lukasevangeliet. Jan Gossner bidrar med refleksjoner over hendelsene i Lukas 22, 1-38, mens Kari Kristine Holt leder oss videre i kapittel 22-24. Sammen bidrar de med spørsmål og vendinger som hjelper oss å aktualisere tekstene i våre egne liv og relasjoner.

Banner som leser "Påske med Lukas" og "16 dager"

Forhenget revner! Hva betyr det for deg?

I dette dramatiske øyeblikket oppfylles klimaks i frelseshistorien. Mørke, lyn og torden blir dramatiske kulisser og historiens trommevirvler før Guds Sønn dør og skilleveggen mellom den hellige Gud og den falne Adams etterkommere blir fjernet.

Vi må nemlig tilbake til ørkenvandringen der Herren Gud gir instrukser om tabernakelet og forhenget inn til aller helligste rommet der alteret står. Ta deg tid til å lese 2 Mos 26, 31–33. Dit inn hadde bare ypperstepresten adgang en gang i året for å ofre til soning for folkets synder. Hvert år. Fra dette øyeblikket er det andre regler som gjelder:

Jeg glemmer aldri det min salige folkeskolelærer innprentet i oss fra Hebr 9,11–12. Dette er blitt det andre hovedpunktet jeg bygger min tro på: Med sitt eget blod. En gang for alle. Fri for evig.

Bibeltekst

–49

Les i nettbibelen.

44Det var allerede omkring den sjette time. Da falt det et mørke over hele landet helt til den niende time, 45for solen ble formørket. Forhenget i tempelet revnet etter midten, 46og Jesus ropte med høy røst: «Far, i dine hender overgir jeg min ånd!» Da han hadde sagt det, utåndet han. 47Men da offiseren så det som hendte, priste han Gud og sa: «Denne mannen var sannelig rettferdig!» 48Og folkemassene som hadde samlet seg for å se på, slo seg for brystet da de så det som skjedde, og vendte hjemover. 49Men alle de som kjente ham, sto på avstand og så på. Blant dem var også de kvinnene som hadde fulgt ham fra Galilea.