Romerbrevet 6,1-11

Romerbrevet har gjennom hele kirkas historie, vært av de mest sentrale og mest leste av Paulus sine brev. Kanskje ikke så rart når brevet tar opp temaer som: rettferdiggjørelse, det nye folkets plass i menigheten og håpet om herligheten.

Banner som leser "Romerne 1-8"

Forent med Kristus i dåpen

Romerne 6,1-11

Les i nettbibelen.

1Hva skal vi da si? Skal vi fortsette å synde så nåden kan bli enda større? 2Slett ikke! Hvordan kan vi som døde bort fra synden, fremdeles leve i den? 3Eller vet dere ikke at alle vi som ble døpt til Kristus Jesus, ble døpt til hans død? 4Vi ble begravet med ham da vi ble døpt med denne dåpen til døden. Og som Kristus ble reist opp fra de døde ved sin Fars herlighet, skal også vi vandre i et nytt liv. 5Har vi vokst sammen med Kristus i en død som er lik hans, skal vi være ett med ham i en oppstandelse som er lik hans. 6Vi vet at vårt gamle menneske ble korsfestet med ham, for at den kroppen som er underlagt synden, skulle tilintetgjøres og vi ikke lenger skulle være slaver under synden. 7For den som er død, er befridd fra synden. 8Er vi døde med Kristus, tror vi at vi også skal leve med ham. 9Vi vet jo at når Kristus er oppreist fra de døde, så dør han ikke mer; døden har ikke lenger makt over ham. 10For døden han døde, den døde han for synden, én gang for alle, men livet han lever, det lever han for Gud. 11På samme måte skal dere regne dere som døde for synden, men som levende for Gud i Kristus Jesus.

I november i fjor kunne vi lese i avisen om en mann som hadde sittet 600 dager for lenge i fengsel. Straffen var sonet, men verken fangen eller de rundt var klar over det.

I dagens tekst forsøker Paulus å fortelle oss at straffen er sonet, og vi er satt fri. Da må vi ikke lenger leve som om vi er fanger.

Hvordan gjør vi det? Kan det være så enkelt som at det vi gir oppmerksomhet vinner? Har du noen gang forsøk å svømme motstrøms i en elv? Det er du dømt til å tape, uansett hvor god en svømmer du er. Skal du berge deg ut av elva, må du svømme på tvers av strømmen og mot elvebredden. Synden i livet ditt er som denne strømmen. Om du har fokuset motstrøms, taper du. Flytt fokuset ditt til Jesus, han står på elvebredden og ber deg svømme på tvers av strømmen. Du er død og oppreist med ham i dåpen, og kalt til et nytt liv. Da blir du berget og er ikke lenger prisgitt strømmen.

Hva gir du plass i ditt liv?

Refleksjonsspørsmål

  • Er du fri fra synden eller lever du som fange av den?