Nødhjelp til Gaza

1000 kristne brødre og søstre har søkt tilflukt i to kirker i Gaza, den katolske kirken og den utbombede gresk-ortodokse kirken. De er nå helt avhengige av hjelp fra bibelselskapet for å kunne overleve.

Hopp rett til

Kristne palestinere i sorg over slektninger som mistet livet i bombeangrepet som fredag 20. oktober rammet den gresk-ortodokse St. Porphyrios-kirken i Gaza by. 18 palestinske kristne ble drept og mange såret i kirken der de hadde søkt tilflukt. (Foto: Ali Jadallah/Anadolu via GettyImages)
Kristne palestinere i sorg over slektninger som mistet livet i bombeangrepet som fredag 20. oktober rammet en kirke i Gaza by. Foto: Anadolu Agency / GettyImages

Gi din hjelp på VIPPS 94418 (skriv «Gaza», ditt navn og adresse i meldingsfeltet), eller ved å klikke her.

De humanitære forholdene er forferdelige og de kristne mangler mat, vann, klær, madrasser og medisiner. Det palestinske bibelselskapet er der med åtte ansatte for å hjelpe, både fysisk og åndelig. Nå ber de om vår hjelp slik at disse kristne skal kunne overleve!

Hvorfor samler Bibelselskapet inn penger til nødhjelp til palestinere på Gaza og ikke til Israel?

Bibelselskapet pleier ikke å samle inn penger til nødhjelp fordi dette ikke er vår hovedoppgave. Denne gangen er det imidlertid ingen andre enn Det palestinske bibelselskapet som kan hjelpe. Hvis vi gir penger til dette, kan Bibelselskapet, sammen med de lokale kirkene, gi livreddende nødhjelp NÅ. Behovet i Israel er mer sammensatt, og i neste uke (tidlig i november) vil vi også begynne å samle inn penger til behovene for både Jesus-troende jøder og de kristne palestinere som bor i Israel.

Hvor mye koster en nødhjelpspakke?

En nødhjelpspakke til en person koster ca. kr 338.

Hvordan kommer nødhjelpen inn til Gaza?

Av sikkerhetsmessige årsaker så kan vi dessverre ikke gi detaljer om dette.

Hvordan er livet for kristne på Gaza?

Livet var vanskelig før krigen, og nå er det blitt enda verre. De kristne kler seg annerledes, spiser annen mat og snakker annerledes. Dette betyr at det er enkelt å se hvem som er kristne.

Hvorfor flyktet ikke de kristne på Gaza sørover?

De fleste har verken familie eller venner i sør. Hvis de hadde flyktet så måtte de sovet på gaten. Derfor valgte de å søke tilflukt i de to største kirkene i Gaza by.

Hvor mange kristne er det på Gaza?

Ca. 1000

Hvilke menigheter finnes på Gaza?

Det er en ortodoks menighet, en katolsk menighet og en baptistmenighet.

Er det tillatt å sende bibler inn til Gaza?

De siste to årene har det vært forbudt å sende bibler til Gaza.

Gi din hjelp på VIPPS 94418 (skriv «Gaza», ditt navn og adresse i meldingsfeltet), eller ved å klikke her.