Ungdomsgruppe i Bahrain viser fram Bibelselskapets trosopplæringshefte, med bibeltekster og forklaringer.

Landene rundt Persiabukta omtales ofte som Gulf-statene. Bibelselskapet i Gulfen betjener landene Kuwait, Bahrain, De forente arabiske emirater og Oman.

I enkelte av disse statene er inntil 90 prosent av befolkningen fremmedarbeidere, de har få rettigheter – og vil aldri kunne oppnå statsborgerskap.

En misjonsbevegelse

Det er forbudt å evangelisere til den lokale befolkningen i Gulf- statene, men gjestearbeiderne har en viss frihet til å samles på spesielt avsatte områder. De kristne arbeiderne inviterer ofte med seg ikke-kristne venner til samlinger eller gudstjeneste, og svært mange av dem kommer til tro. Det har lenge vært vekkelse i migrantmiljøene i Gulfen, og nye kristne trenger bibler.

Den store misjonsbevegelsen i vår tid kommer verken fra Europa eller Nord-Amerika. I dag er det mennesker som flytter dit hvor det er arbeid å finne som sprer evangeliet.

Livet i Gulfen er alltid på lånt tid. Når arbeidskontrakten går ut, må fremmedarbeiderne reise hjem. Mange ganger skjer det at de som har blitt kristne i Gulfstaten starter kirker i hjemlandet hvor tradisjonelle misjonsbevegelser ikke slipper til.

Mer enn 100 språk

Behovet for bibler er meget stort, og Bibelselskapet i Gulfen har bibler tilgjengelig på mer enn 100 språk, for eksempel tagalog, engelsk og arabisk.

Det er en god blanding i alle forsendelsene som kommer inn – forsendelser som alltid krever myndighetenes tillatelse. Det som skjer i Gulfen er løfterikt og vitner om hvordan Gud selv viser oss nye måter å arbeide på.

Vårt oppdrag da er å gi den hjelpen vi kan til mennesker som trenger vår hjelp til å få en bibel – til seg selv eller til noen de kjenner som ønsker å bli en kristen.

Fakta om Gulfen

Gulfområdet består av Kuwait, Bahrain, Qatar, De forente arabiske emirater, Oman, Saudi-Arabia og Jemen.

Bibelselskapet i Gulfen betjener de første fem landene.

Det bor totalt 19,2 millioner mennesker i disse landene, og det estimeres at det er ca 1,9 millioner kristne (hovedsaklig fremmedarbeidere).

Bibelselskapet i Gulfen ble etablert i 1999

Bibeldagen 2024 - Bibler til Gulfen

Hvert år gir vi vår bibelgave til en del av verden der Bibelen ikke er en selvfølge. Dette skjer på Såmannssøndagen, som i 2024 blir feiret 28. januar.

Les mer
05 jan., 2024

Evangeliet har funnet en vei til folket i Gulfen

I enkelte av Gulf-statene er inntil 90 prosent av befolkningen fremmedarbeidere, de har få rettigheter – og vil aldri kunne oppnå statsborgerskap. Blant disse millionene er det Bibelselskapet primært driver sitt arbeid.

Les mer
05 jan., 2024

Trusfellesskapen i arbeidarleiren

I landsbyen Askar, ein times køyretur frå hovudstaden i Bahrain, kjem ørkenen nær. Her bles det sand over vegane, og det er berre nokre spreidde buskar å sjå. I dette området finn vi også bustadane til mange av dei nesten 800 000 migrantarbeidarane i dette landet.

Les mer
05 jan., 2024