Det store puslespillet - kurs om bibelske manuskripter

Kurset om Det store puslespillet er holdt mer enn 150 ganger i menigheter og skoler over hele landet. I en populærvitenskapelig form blir deltakerne tatt med gjennom to tusen års spennende manuskripthistorie.

Hopp rett til

Portrettbilde av Hans Johan Sagrusten

Om kurset

Kurset om Det store puslespillet er holdt mer enn 150 ganger i menigheter, skoler, og organisasjoner over hele landet. Stoffet kommuniserer like godt med konfirmantgrupper og elever på videregående som i en seniorgruppe. Tilbakemeldingene er begeistret. «Jeg visste ikke at så tørt stoff kunne gjøres så spennende!» er den vanligste.

Kurset bygger på boka «Det store puslespillet- jakten på de tidligste manuskriptene til Bibelen». Det er forfatter og bibeloversetter Hans Johan Sagrusten, som er kursholder. Han har i en årrekke studert forskningen på de eldste manuskriptene som finnes av bøkene i Bibelen. I en populærvitenskapelig og lettfattelig form tar han deltakerne med gjennom to tusen års manuskripthistorie.

Kurset tar for seg de viktigste funnene av gamle manuskripter som inneholder tekstene i Det nye testamentet. Gjennom bilder og spennende fortellinger blir deltakerne tatt med inn i forskernes arbeidsrom, og de får være med og undersøke en kopi av et gammelt manuskript, for å bestemme både innholdet og alderen til manuskriptet. Det er også god anledning til spørsmål og samtale i løpet av kurset.

Praktisk info

  • Ta direkte kontakt med kursholder for å avtale pris og varighet på kurset.
  • Kurset kan holdes på en time, det kan utvides til to eller tre timer, eller det kan bygges ut til en hel fagdag.
  • Hvis det er ønskelig kan en forhåndsbestille bøker som selges under møtet, for videre studium for interesserte deltakere.
  • Presentasjonen under kurset finnes både på nynorsk og bokmål. Gi beskjed om hvilken målform dere bruker.

Kontakt Oss

Kjøp boka her