Bibelbruk og kurs på nettet

Bibelselskapet har i en årrekke holdt kurs i bibelfortelling og tekstlesning. «Jeg ser spor etter Bibelselskapets arbeid over hele landet», sa en medarbeider i en annen organisasjon. Hun opplevde at folk i menigheter over hele landet de senere årene er blitt mer bevisste på hvordan de formidler Bibelens fortellinger og tekst til andre.

Portrettbilde av Håkon Borgenvik, prest på Flekkerøya.
Håkon Borgenvik, prest på Flekkerøya. Foto: Linda Torkelsen

Men en vår og en høst med korona har lukket landet ned i lange perioder og gjort ansikt-til-ansikt-møter vanskeligere. Så Bibelselskapet har valgt å tilby både tekstleserkurs og bibelfortellerkurs på nett. Det er en miljøvennlig variant, for her trenger ikke kursholder å reise land og strand rundt. Her tar deltakerne kurset når det passer dem og i det tempo som passer dem, innen noen avtalte dager. Og så møtes gruppen på skjerm og får personlig tilbakemelding på den teksten man har jobbet med.

– Håkon Borgenvik, prest på Flekkerøya, du deltok på et bibelfortellerkurs på nett før sommeren. Hvordan var det?

Jeg opplevde det som veldig bra. Det er klart at en digital samling legger litt demper på oss når vi snakker sammen på skjerm. Men kurset fungerte bra. Jeg ble inspirert, og fikk lyst til å bruke dette også når jeg forkynner.

– Hva var det du likte ved kurset?

Jeg likte selve metoden. Vi ble hjulpet til å tenke i bilder, og til å huske i bilder. Det var praktisk og gøy! Jeg har sittet i dagevis på prekenkurs, men dette nettkurset i bibelfortelling var enkelt og svært instruktivt.

– Ble bibelfortellingen levende for deg?

Ja! Jeg ble rett og slett grepet av historien. Jeg hadde valgt fortellingen om kvinnen som salver Jesus. Det er en historie jeg er glad i fra før av, men nå levde jeg meg inn i den på en ny måte, jeg kjente på følelsene til kvinnen og også hvordan de andre så på henne … ja, det ble emosjonelt. Og det var fint.

Håkon Borgenvik anbefaler kurset på det varmeste.