Ukraina flaggRedder Bibelen liv i Ukraina?
Finn ut mer
Gå til forsiden

Andre Mosebok

27

Brennofferalteret

1 Du skal lage alteret av akasietre, fem alen langt og fem alen bredt. Det skal være firkantet og tre alen høyt. 2 På hvert av de fire hjørnene skal du lage et horn, og hornene skal gå i ett med alteret. Du skal kle det med bronse. 3 Så skal du lage fat til å samle opp den fete asken, og ildskuffer og offerskåler, kjøttgafler og glopanner. Alt utstyret til alteret skal du lage av bronse. 4 Du skal lage en rist til det, en bronsenetting. På nettingen skal du lage fire bronseringer, en i hvert hjørne av alteret. 5 Så skal du plassere risten nederst, under kanten som omgir alteret, slik at den når midt opp på alteret. 6 Du skal lage stenger til alteret av akasietre og kle dem med bronse. 7 Stengene skal stikkes inn i ringene så de sitter på begge sider av alteret når det blir båret. 8 Alteret skal være hult og laget av treplanker. Det skal lages slik som det ble vist deg på fjellet.

Forgården

9 Du skal lage en forgård til boligen. Mot sør, på sørsiden av forgården, skal det være omheng av fint, tvinnet lin. Det skal være hundre alen langt på den ene siden, 10 med tjue søyler og tjue sokler av bronse og haker og bånd av sølv. 11 På samme måte skal det være et hundre alen langt omheng på nordsiden med tjue søyler og tjue sokler av bronse og haker og bånd av sølv. 12 Langs den tverrsiden av forgården som vender mot vest, skal det være et omheng på femti alen, med ti søyler og ti sokler. 13 Østsiden, den tverrsiden som vender mot øst, skal også være femti alen lang. 14 Der skal det være et femten alen langt omheng på den ene siden, med tre søyler og tre sokler, 15 og på den andre siden et femten alen langt omheng, med tre søyler og tre sokler. 16 I porten til forgården skal det være et forheng på tjue alen av purpurblått, purpurrødt og karmosinrødt stoff og fint, tvinnet lin, alt i farget vev. Det skal ha fire søyler og fire sokler. 17 Alle søylene rundt forgården skal være festet sammen med sølvbånd og sølvhaker og sokler av bronse. 18 Forgården skal være hundre alen lang, femti alen bred på begge sider og fem alen høy. Omhenget skal være av fint, tvinnet lin og soklene av bronse. 19 Alt utstyret som skal brukes til tjenesten i boligen, og alle pluggene, både til teltet og til forgården, skal være av bronse.

Olje til lampene

20 Du skal gi israelittene påbud om å skaffe deg ren olje av knust oliven til lampene, så det alltid kan tennes lys. 21 I telthelligdommen, utenfor forhenget som er foran vitnesbyrdet, skal Aron og sønnene hans sørge for at lampene kan brenne for Herrens ansikt fra kveld til morgen. Det skal være en evig ordning for israelittene fra slekt til slekt.

Les vår personvernserklæring
Skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles Privacy Policy og Terms of Service gjelder.