Stor bibelmangel i Venezuela
Gi sammenEn Bibel koster 49 kroner
Gå til forsiden

Jeremia

21

Livets og dødens vei

1 Dette ordet kom til Jeremia fra Herren da kong Sidkia sendte Pasjhur, sønn av Malkia, og presten Sefanja, sønn av Maaseja, til ham for å si: 2 «Søk råd hos Herren for oss! For kong Nebukadnesar av Babel går til krig mot oss! Kanskje Herren vil gjøre et under for oss, som han så ofte har gjort, så fienden drar bort.»

3 Jeremia sa til dem: Dette skal dere si til Sidkia: 4 Så sier Herren, Israels Gud: Se, jeg tar fra dere krigsvåpnene dere har i hendene, de som dere kjemper med utenfor muren mot kongen av Babel og mot kaldeerne som beleirer dere. Jeg samler dem midt i denne byen. 5 Selv skal jeg kjempe mot dere med utstrakt hånd og sterk arm, i vrede, harme og veldig sinne. 6 Jeg skal slå i hjel dem som bor i denne byen, både mennesker og dyr; de skal dø i en stor pest. 7 Og siden, sier Herren, overgir jeg kong Sidkia av Juda, tjenerne hans og folket, de som er igjen i denne byen etter pest, sverd og sult, i hendene på kong Nebukadnesar av Babel, til fiender og folk som står dem etter livet. De skal hugge dem ned med sverd. De viser ikke medfølelse, skåner ingen og viser ikke barmhjertighet.

8 Og til dette folket skal du si: Så sier Herren: Se, jeg legger fram for dere livets vei og dødens vei. 9 Den som blir igjen i denne byen, skal dø for sverd og sult og pest. Men den som går ut og overgir seg til kaldeerne som beleirer dere, skal få leve. Han får livet sitt som krigsbytte. 10 For når jeg vender ansiktet mot denne byen, er det til det onde og ikke til det gode, sier Herren. Den skal gis i hendene på kongen av Babel, som skal brenne den ned.

Dom over konge og folk

11 Til kongehuset i Juda:

Hør Herrens ord, 12 du Davids hus!

Så sier Herren:

Døm rett om morgenen,

berg den som er ranet, fra undertrykkerens hånd!

Ellers vil min harme slå ut som ild

og brenne uten at noen slukker,

på grunn av det onde dere har gjort.


13 Se, jeg kommer mot deg,

du by som troner over dalen,

du klippe på sletten, sier Herren.

Dere sier: «Hvem kan komme over oss

og trenge inn i våre boliger?»

14 Jeg skal straffe dere

etter deres gjerninger,

sier Herren.

Jeg setter fyr på skogen i byen,

og ilden skal fortære alt omkring.

Les vår personvernserklæring
Skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles Privacy Policy og Terms of Service gjelder.