Bibelen - boken som formet vår kultur

Bibelselskapet 1814-2016

Bokmål
399,-
Kundeklubb:
349,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788254108529
Utgivelsesår: 2016
Språk: Norsk - bokmål

Hvordan har Bibelen blitt lest og brukt? Hvordan har Bibelen påvirket kulturliv og samfunnsutvikling? Og hvilken betydning har Bibelen hatt for nasjonsbygging, velferdsstat, skole, politikk og organisasjonsliv? Dette er spørsmål forfatteren Dag Kullerud stiller i denne fortellingen om Bibelens historie i Norge.Store personligheter som Hans Nielsen Hauge, Eilert Sundt og Ole Hallesby har fått sin naturlige plass i denne boka – om boken som formet vår kultur.

Boka utgis i forbindelse med Bibelselskapets 200 års jubileum i mai 2016.

Et bibelsk blikk på norgeshistorien

Dag Kullerud (Foto: Lars Flydal)
Dag Kullerud (Foto: Lars Flydal)

Bibelen har gått fra å være en eksklusiv bok med høy maktfaktor til å være en bok alle har, men få vil sees med. Ingen bok har formet vår kultur like mye som Bibelen.

På oppdrag fra Bibelselskapet har journalist Dag Kullerud skrevet en jubileumsbok som har fått tittelen Bibelen - boken som formet vår kultur. Bokens baksidetekst forteller oss at dette er «en annerledes norgeshistorie». Vi ber forfatteren fortelle litt om hva slags bok dette har blitt, og hva som har vært hans drivkraft og motiv. Han forteller om over tre års intenst arbeid:

– I starten ønsket jeg å ha med hele historien fra reformasjonen og fram til i dag. Men det overmotet måtte jeg snart legge vekk. Jeg bestemte meg for å lete etter de jeg kaller viktige forvaltere av Bibelen. I den norske kirkevirkelighet er det Den norske kirke som har hatt størst innflytelse på samfunnet, så det var naturlig å velge blant sentrale aktører der. Selv om dette er «en annerledes Norgeshistorie», er det ikke en fagbok. Mitt grep har vært å skildre begivenheter som ble viktige for kristendommens historie i Norge, men med utgangspunkt i livet til sentrale enkeltpersoner. På den måten inneholder boken flere minibiografier, samtidig som Bibelselskapets historie flettes inn, i form av seks ulike beretninger.

Les hele artikkelen

Dag Kullerud

Dag Kullerud

(f.1952), er journalist og forfatter. Som journalist har han bl.a. vært ansatt i NRK og Dagbladet og vært tilknyttet Aftenposten og den danske avisen Information. Han debuterte som forfatter med romanen Farvel fornuft farvel (1985), og har senere utgitt romanene Fjerde ledd (1992) og Forbrytelsen (2000). Han har også flere sakprosabøker bak seg, blant andre de to store biografiene Ole Hallesby – mannen som ville kristne Norge (1987) og Hans Nielsen Hauge – mannen som vekket Norge (1996). I forbindelse med Kirkens Bymisjons 150-årsjubileum utgav Kullerud Kirkens Bymisjon. Respekt – omsorg – rettferd (2005).
Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254108529
Antall sider 398
Innbinding Innbundet
Utgivelseår 2016