Derfor sørger jorden

Klimatrusselen og Kristushåpet

Bokmål
269,-
Kundeklubb:
235,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788254314234
Utgivelsesår: 2020
Språk: Norsk - bokmål

Hvordan skal kristne forholde seg til at klimaet forandrer seg og jorden lider? Hvilken betydning har troen og hva kan kirken bidra med i denne situasjonen?

Peter Halldorf ser på klimatrusselen med de bibelske profetenes visjonære blikk. En rød tråd i boken er spenningen mellom de to bibelske utsagnene om at «himmel og jord skal forgå» - og at vi «venter på en ny himmel og en ny jord, hvor rettferdighet bor». Skal vi bare vente på slutten for planeten vi bor på, eller skal vi aktivt arbeide for en ny jord med rettferdighet?

Derfor sørger jorden er først og fremst en bok som gir oss et språk for håpet. «Håpet er ute» var det fortvilte ropet fra folket i eksil i Babylon på 500-tallet f.Kr. Det samme ropet kan vi høre i dag. Peter Halldorf viser i denne boken hvordan troen på Kristus gir håp, også i møte med dagens klimatrussel.

Peter Halldorf

Peter Halldorf

Peter Halldorf (f. 1958) er redaktør for tidsskriftet Pilgrim og en av grunnleggerne av Ekumeniska Kommuniteten i Bjärka Säby. Halldorf er en skattet foredragsholder og skribent.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254314234
Antall sider 160
Innbinding Heftet med klaffer
Utgivelseår 2020