Det store puslespillet

Jakten på de tidligste manuskriptene til Bibelen

Bokmål
299,-
Kundeklubb:
262,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788254313992
Utgivelsesår: 2019
Språk: Norsk - bokmål

Funn av gamle tekster har alltid pirret fantasien vår. Det er ikke rart at krimforfattere som Dan Brown og Tom Egeland bygger bøkene sine rundt oppdagelsen av gamle manuskripter. Men der krimromanene forteller fiktive historier, forteller Det store puslespillet om fakta og virkelige funn – i jakten på de tidligste manuskriptene til Bibelen.

Forfatteren tar for seg de viktigste funnene de siste århundrene: Hvor gamle er de eldste manuskriptene, hva er forhistorien deres, og hvordan ble de funnet?

Dette fjerde og reviderte opplaget inneholder et helt kapittel med nytt stoff om utviklingen etter 2014

«Går diktere som Dan Brown og Tom Egeland i næringen»
Dagbladet

«Historien om kristendommens manuskripter er den reneste thriller»
Klassekampen

«Dropp påskekrimmen, og les Sagrusten i staden.»
Dag og Tid

«For en bok! Velskrevet, fengslende og intenst spennende - den reneste vitenskapsthriller for alle som er fascinert av Bibelen, teologi og mystiske manuskripter.»
Tom Egeland

«Det store puslespillet» - studieoppgaver

Studieoppgaver til Hans Johan Sagrustens bok Det store puslespillet.

Studieoppgavene passer til arbeid i grupper, men kan også brukes til individuelt studium. De praktiske øvelsene passer for både mindre og større grupper. Oppgavene legger opp til åtte samlinger på 1-2 timer. En kan søke K-stud om støtte til studiesamlingene.

Les mer

Hans Johan Sagrusten

Hans Johan Sagrusten

(f. 1970) er prest og teolog, bibelomsetjar og forfattar. Han har i ei årrekkje studert teksthistoria til Bibelen og har halde ei rekkje foredrag om bibelmanuskript og arkeologiske funn. Han har arbeidd i Bibelselskapet i ei årrekkje og var forlagssjef i Verbum Forlag i 2019-2020. Han var sokneprest i Lom i 2020-2023 og er i dag bibelbrukskonsulent i Bibelselskapet.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254313992
Antall sider 240
Innbinding Heftet
Utgivelseår 2019