Endelig fri

Bokmål
199,-
Kundeklubb:
174,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788293368663
Utgivelsesår: 2020
Språk: Norsk - bokmål

Ikke i min villeste fantasi hadde jeg sett for meg at jeg skulle bli et globalt symbol på kampen mot religiøs ekstremisme.

Asia Bibi, en pakistansk, kristen fembarnsmor, ble i 2010 dømt til døden for blasfemi mot profeten Muhammed. Etter ni år i fengsel ble dommen omgjort av pakistansk høyesterett etter kraftig internasjonalt press – og Asia Bibi løslatt. I prosessen ble flere av hennes støttespillere drept.
Dommen utløste voldelige protester fra ytterliggående islamister som støtter blasfemilovgivningen og både dommere, advokat og Bibi ble truet på livet. Av sikkerhetshensyn oppholdt hun seg på hemmelig sted inntil hun i 2019 fikk utreisetillatelse fra Pakistan og oppholdstillatelse i Canada. Hun lever nå i skjul og kan aldri mer dra tilbake til sitt hjemland.

«Bibi-saken» har gjennom 10 år vakt stor oppsikt og blitt fulgt av internasjonale medier og menneskerettighetsorganisasjoner.

Denne boken er Asia Bibis egen beretning, men da hun er analfabet har vennen og journalisten Anne-Isabelle Tollet ført den i pennen. Utgivelsen er støttet av Fritt Ord.

Asia Bibi

Asia Bibi

Asia Bibi er en pakistansk fembarnsmor som i 2010 ble dømt til døden i Pakistan. Ni år senere ble dommen omgjort i høyesterett og Bibi sluppet fri. I dag bor hun på skjult adresse.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788293368663
Innbinding Heftet
Utgivelseår 2020