Fri oss fra det onde

Bokmål
269,-
Kundeklubb:
235,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788293368472
Utgivelsesår: 2018
Språk: Norsk - bokmål

Ondskapen kan ikke ignoreres, den må forsakes. I sin nye bok insisterer Sørine Gotfredsen på at ondskap finnes og at vi må erkjenne den og settes fri fra den.

Ondskapen er blitt umoderne. Vi tror på det gode i mennesket, og overlater til sosiologien og psykologien å forklare de ubehagelige sidene av livet. Men med alle våre forklaringsmodeller får vi likevel ikke det onde til å forsvinne.

Hvis vi forventer oss kun godhet fra mennesket, risikerer vi å stå uten redskaper når vi møter egen eller andres hardhet, løgn og kynisme. Med Fri oss fra det onde undersøker Sørine Gotfredsen hvordan ondskapen lever også i våre liv i dag, og hvordan vi kan ta opp kampen mot den, slik at vi ikke blir stående fast med vår skyld.

I boka fører hun en samtale med Martin Luther. For den tyske reformatoren var Djevelens spill i verden en lys levende realitet, og som ung munk påla han seg selv en ekstrem lydighet for ikke å gå fortapt. Først da han innså at den frigjørende nåde kun kan komme utenfra, ble han fri.

Martin Luthers tenkning er forankret i reformasjonstiden, men hans kamp for det frie menneske angår i aller høyeste grad også våre liv. Gotfredsen leser Knausgård, Undset og Brinkmann, går til filmen, sitt eget liv, og til vår nasjons store traume 22. juli 2011 for å finne svar på hva som kan fri oss fra det onde i dag.

Sørine Gotfredsen

Sørine Gotfredsen

(f.1967) er journalist, prest, debattant og forfatter, bl.a. av Å leve med Kierkegaard (Vårt Land forlag, 2016) og Fri oss fra det onde (Vårt Land forlag, 2018). Hun er dessuten en av Danmarks hyppigst brukte kommentatorer og skriver i bl.a. Berlingske, Kristeligt Dagblad og DR2’s Deadline.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788293368472
Innbinding Innbundet
Utgivelseår 2018