Guds eksistens og Jesu oppstandelse

En kristen filosofi

Bokmål
359,-
Kundeklubb:
314,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788254314173
Utgivelsesår: 2020
Språk: Norsk - bokmål

Kristen filosofi er kjent fra historien. Men hvordan kan den utvikles i dag? Hvilke prinsipper må legges til grunn for å sikre at dette blir genuin filosofi, og ikke religiøse luftige spekulasjoner?

Forfatteren av denne boken er filosof og mener at det kan skapes en omfattende kristen filosofi – en filosofi som gjør hele det kristne trosinnholdet til gjenstand for filosofisk refleksjon, inkludert oppstandelsestroen. Slik vil kristen filosofi handle om et helt perspektiv på tilværelsen. I denne boken beskriver forfatteren hvordan dette kan gjøres og presenterer et forskningsprogram for en omfattende kristen filosofi.

Finnes det en uoverkommelig motsetning mellom tro og fornuft? Forfatteren svarer nei og viser hvordan slike konflikter kan takles. Han tilbakeviser også tanken om at Jesu oppstandelse er noe som må tros uten noen fornuftig begrunnelse, en oppfatning som er utbredt også blant kristne.

Anmeldelse

Klart og modig opprop for en kristen filosofi.Han unngår mye filosofisk sjargong, og der hvor fagspråk ikke er til å unngå, er ting godt forklart. Dette er en fagbok, men jeg vil også anbefale den til folk uten erfaring med å lese filosofi.

Vårt Land - Bjørnulf Hafstad

Kristne trossannheter under filosofens lupe

I boken «Guds eksistens og Jesu oppstandelse. En kristen filosofi» plasserer Ralph Henk Vaags det kristne trosinnholdet i hjertet av filosofien.

Les mer
Ralph Henk Vaags

Ralph Henk Vaags

Ralph Henk Vaags er filosof og forfatter. Han er utdannet ved Universitetet i Oslo og Uppsala universitet, med doktorgrad i religionsfilosofi. Vaags er professor i filosofi ved Universitetet i Agder og har undervist ved flere utenlandske institusjoner, blant annet i Brasil.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254314173
Antall sider 258
Innbinding Heftet
Utgivelseår 2020