Inspirert

Om å felle kjemper, gå på vannet og elske Bibelen igjen

369,-
Kundeklubb:
323,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788254314364
Utgivelsesår: 2021
Språk: Norsk - bokmål

Kan Bibelen gi oss fasiten på livets mange spørsmål?
Hva mener vi med å si at Bibelen er inspirert?

Som ungdom strevde Rachel Held Evans med slike tanker. Hun kunne ikke lenger godta de enkle svarene hun hadde møtt i oppveksten. I boken Inspirert forteller hun hvordan en ny bibelforståelse vokste fram, slik at Bibelen igjen ble aktuell og inspirerende for henne.

I dialog med kjente bibelforskere reflekterer hun over en rekke bibelfortellinger og kler dem med sitt varierte språk og vekslende dramaturgi. Hun går ikke utenom historier som er vanskelige å forstå, enten det er krigshistorier, Jobs lidelse eller Jesu mirakler. Begeistringen for Bibelen gjennomsyrer hele boken: Når du slutter å prøve å presse Bibelen til å være noe den ikke er – statisk, uomtvistelig, skråsikker, absolutt – så er du også fri til å gi deg hen til det den er: levende, forbløffende, overraskende, og ja, kanskje til og med magisk.

Forord av Merete Thomassen. Oversatt av Hans Ivar Stordal.

Rachel Held Evans bok Inspirert er en vaksine mot både blodfattig, individualistisk selvhjelpsteologi og autoritær, «bibeltro» fundamentalisme.

Vårt Land - Gunhild Maria Hugdal

Rachel Held Evans gir en forfriskende medisin mot fundamentalisme. Hun avviser aldri Bibelens autoritet, men viser oss at autoriteten finnes i noe annet enn kontekstløs bibellesning. Kjærligheten til Bibelen og evangeliet skinner gjennom hvert eneste ord i boka.

Merete Thomassen -

Rachel gir mange det språket og den anerkjennelsen de sårt trenger for å kunne legge fra seg skyld og frykt, slik at de kan lese Bibelen med et nytt og forventningsfullt blikk, slik denne hellige boken fortjener.

Peter Enns -
Rachel Held Evans

Rachel Held Evans

Rachel Held Evans (1981–2019) er en bestselgende, amerikansk forfatter. Hun var en markant stemme i amerikansk offentlighet som blogger, journalist, forfatter og foredragsholder, med spalteplass i aviser som The Washington Post, The Guardian, HuffPost og Christianity Today. Hun har vært gjesteskribent på CNN Belief Blog og vært gjest både hos BBC og andre TV-kanaler. Inspirert er den første av hennes bøker som er oversatt til norsk.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254314364
Antall sider 272
Innbinding Innbundet
Utgivelseår 2021