Inspirert

Om å felle kjemper, gå på vannet og elske Bibelen igjen

Bokmål
369,-
Kundeklubb:
323,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788254314364
Utgivelsesår: 2021
Språk: Norsk - bokmål

Kan Bibelen gi oss fasiten på livets mange spørsmål?
Hva mener vi med å si at Bibelen er inspirert?

Som ungdom strevde Rachel Held Evans med slike tanker. Hun kunne ikke lenger godta de enkle svarene hun hadde møtt i oppveksten. I boken Inspirert forteller hun hvordan en ny bibelforståelse vokste fram, slik at Bibelen igjen ble aktuell og inspirerende for henne.

I dialog med kjente bibelforskere reflekterer hun over en rekke bibelfortellinger og kler dem med sitt varierte språk og vekslende dramaturgi. Hun går ikke utenom historier som er vanskelige å forstå, enten det er krigshistorier, Jobs lidelse eller Jesu mirakler. Begeistringen for Bibelen gjennomsyrer hele boken: Når du slutter å prøve å presse Bibelen til å være noe den ikke er – statisk, uomtvistelig, skråsikker, absolutt – så er du også fri til å gi deg hen til det den er: levende, forbløffende, overraskende, og ja, kanskje til og med magisk.

Forord av Merete Thomassen. Oversatt av Hans Ivar Stordal.

Anmeldelse

En vaksine mot både blodfattig, individualistisk selvhjelpsteologi og autoritær, «bibeltro» fundamentalisme. Evans evner å gi bibelfortellingene nytt liv og aktualitet.

Vårt Land - Gunhild Maria Hugdal

Uttrykker sterk Jesus-tro og glede over nådens evangelium. Skriver glitrende.

Dagen - Rolf Kjøde

Sagt om boka

Rachel Held Evans gir en forfriskende medisin mot fundamentalisme. Hun avviser aldri Bibelens autoritet, men viser oss at autoriteten finnes i noe annet enn kontekstløs bibellesning. Kjærligheten til Bibelen og evangeliet skinner gjennom hvert eneste ord i boka.

Merete Thomassen - fra forordet

Rachel gir mange det språket og den anerkjennelsen de sårt trenger for å kunne legge fra seg skyld og frykt, slik at de kan lese Bibelen med et nytt og forventningsfullt blikk, slik denne hellige boken fortjener.

Peter Enns - bibelforsker og forfatter av «The Bible Tells Me So»
Rachel Held Evans

Rachel Held Evans

Rachel Held Evans (1981–2019) er en bestselgende, amerikansk forfatter. Hun var en markant stemme i amerikansk offentlighet som blogger, journalist, forfatter og foredragsholder, med spalteplass i aviser som The Washington Post, The Guardian, HuffPost og Christianity Today. Hun har vært gjesteskribent på CNN Belief Blog og vært gjest både hos BBC og andre TV-kanaler. Inspirert er den første av hennes bøker som er oversatt til norsk.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254314364
Antall sider 272
Innbinding Innbundet
Utgivelseår 2021