Kirka og jeg

Bokmål
249,-
Kundeklubb:
218,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788293368557
Utgivelsesår: 2019
Språk: Norsk - bokmål

Elleve år gamle Muhammed kan ikke forstå hvorfor Kjersti ikke går i kirka – hun er jo medlem der. Så, på guttens oppfordring, stuper Kjersti Opstad en januarsøndag inn i sin lokale kirke. Det markerer starten på et nytt og omfattende prosjekt: Etter 30 år uten kirkebesøk har hun oppnevnt seg selv som utsendt medarbeider på de passive medlemmenes vegne for å finne ut av hva i all verden man holder på med i kirka nå om dagen. Målet er 52 kirkebesøk på ett år.

Etterord av biskop i Oslo, Kari Veiteberg

«Jeg ble nødt til å innrømme for meg selv at jeg ikke visste spesielt mye om denne kirka vår. Annet enn at jeg visste at jeg ikke hørte til der, altså, for det visste jeg. Med noen ytterst få unntak har jeg ikke vært i kirka de siste 30 årene.»

«La meg si det som det er. 52 kirkebesøk på ett år er nokså mange. I løpet av denne reisen har jeg til tider vært fra meg av begeistring, jeg har vært sinna, glad, forundret og akkurat i øyeblikket er jeg litt lei.»

«Når ble kirka og jeg enige om ting? Er det noe vi har vært lenge? Er kirka en alliert jeg kan stole på?»

Kjersti Opstad

Kjersti Opstad

Kirke-Kjersti heter til daglig Kjersti Opstad. Hun er opprinnelig fra Midtsund i Møre og Romsdal, men har bodd i Oslo siden 2001. Opstad har en datter og lever sammen med sin muslimske mann og hans to sønner. Hun har jobbet med integrering, sosialt arbeid og undervisning og tatt studier innen religion og filosofi. De siste årene har hun vært skribent for RadikalPortal og VårtOslo.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788293368557
Innbinding Innbundet
Utgivelseår 2019