Leve vanskeligere

En elendighetsteologi

Bokmål
299,-
Kundeklubb:
262,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788254314326
Utgivelsesår: 2020
Språk: Norsk - bokmål

Vi forventer at verden går framover, vi tror vi skal finne fram til klare svar, et perfekt hjem og et vellykket liv. Og vi blir skuffa, gang på gang. Likevel fortsetter vi å streve etter stadig nye mål.

Med selvironi og friske refleksjoner viser Åste Dokka i denne boka hva kristendommen har å tilføre våre rotete liv. I stedet for å lete så iherdig etter det komplette og perfekte bør vi erkjenne virkeligheten slik den er. Kristendommens styrke i møte med det vanskelige er ikke løfter om gull og grønne skoger. Den hjelper oss ikke til å forbedres, men til å forsones med det komplekse.

Det er ikke om å gjøre å leve enklere. Det gjelder heller å våge å leve vanskeligere.

Opptatt av å fornye synds-begrepet

Åste Dokkas debutbok Leve vanskeligere har blitt møtt med strålende kritikker. Vi har stilt Åste noen uformelle spørsmål for å bli litt mer kjent med henne.

Les mer

Anmeldelser

Åste Dokka skriver om både synd, syndsbekjennelse og syndenød på en måte som få andre våger nå om dagen.

Dagen - Tarjei Gilje

Åste Dokka yter motstand til lukkejaget i den norske mellomklassa.

Klassekampen - Eivind Myklebust

Dokkas bok er et velskrevet og vektig innlegg som angriper en hel rekke løpende verdidebatter. De dreier seg om janteloven, om hverdagens hamsterhjul, om skyld og soning og om jakten på trygghet.

Morgenbladet - Trond Berg Eriksen

Bokas framstilling er på sitt beste der forfatteren bruker egne erfaringer til å trenge inn i livets kompleksitet. Ethvert begjær etter å leve, skaffe seg rom, utgjør en mulig fortrengning av andres behov, helt fra unnfangelsen. Erfaringene hun gjør som trebarnsmor grenser til det humoristisk trivielle på hverdagsplanet.

Vårt Land - Tom Egil Hverven

Sagt om boka

Åste Dokka har et skarpt blikk, et godt språk og en viktig stemme. Når jeg skal gi en bok til en venn som lurer på hvorfor det fortsatt gir mening å være kristen i dag, så skal jeg gi henne denne.

Erik Andreassen - pastor Oslo misjonskirke Betlehem

Åste Dokka kjem ikkje med enkle løysingar for korleis leve betre. Ho har ingen formel for at kvardagen skal gå opp. Men ho gjer det sjølvhjelpslitteratur eigenteg skal gjere: Ho rotar det til og viser oss at livet er vanskeleg. Leve vanskeligere er noko så sjeldan som ei bok som verkeleg viser oss kvifor kristendommen høyrer heime i våre moderne liv.

Lars Petter Sveen - journalist og forfatter

Kan kristendommen si noe relevant om våre moderne liv? Åste Dokka drar oss ut av selvutviklingsjaget med et spørsmål som slår: Kanskje er problemet med problemene våre at vi ser oss selv som løsningen på vårt eget liv? Om du er troende eller ikke, det kan gi sjelefred å lese om forsoning i et samfunn der vi hele tiden jager etter forbedring.

Åshild Mathisen - journalist og litteraturviter
Åste Dokka

Åste Dokka

Åste Dokka (f. 1980) er teolog og skribent. Hun er ordinert prest i Den norske kirke og har en ph.d. i systematisk teologi fra Teologisk fakultet (UiO). Hun arbeider som forlagsredaktør i Vårt Land forlag og kommentator i avisa Vårt Land.

Les vårt uformelle intervju i anledning debutboka:

Opptatt av å fornye synds-begrepet

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254314326
Antall sider 160
Utgivelseår 2020