Men hva med de andre?

Kristendommen og religionene

Bokmål
249,-
Kundeklubb:
218,-
163 på lager
ISBN/varenummer: 9788293368625
Utgivelsesår: 2020
Språk: Norsk - bokmål

Jeg er veien, sannheten og livet, sier Jesus i Johannes-evangeliet. Og nettopp det er kjernen i den kristne tro. Men hva da med de millioner av mennesker som ikke er kristne? Kan de likevel ha grepet sannheten på andre måter? Finnes det håp om frelse også for dem? Kan vi be sammen på tvers av religiøse skillelinjer? Hvordan skal vi tenke og handle som kristne i møte med mennesker av annen tro? Biskop Halvor Nordhaug går med kraft og ærlighet inn i et spørsmål som har fulgt ham i mange tiår: Hva med de andre?

I arbeidet med denne boken endret noe seg for Nordhaug. Han sier han føler seg klokere, men mindre sikker enn tidligere.

Ennå kan jeg huske akkurat hvor i rommet lektor Stokke sto, litt til høyre for kateteret, da han lente seg framover, løftet armen, pekte på meg og sa: «Halvor, det er jo helt fint at du er kristen. Men vanskelighetene begynner med en gang du sier at din tro er bedre enn andres. Kan vi ikke være enige om at folk får ha den religionen de vil, og bare godta at din sannhet ikke også behøver å være sann for alle andre?»

Halvor Nordhaug

Halvor Nordhaug

Halvor Nordhaug (f. 1953) er biskop i Bjørgvin og tidligere praktikumsrektor ved MF. Han har skrevet flere bøker og artikler om kirkelige og teologiske tema, og vært redaktør for tidsskriftet Luthersk Kirketidende. Han er en aktiv stemme i samfunnsdebatten og har gitt ut to bøker på Vårt Land forlag: Men hva med de andre? Kristendommen og religionene (2020) og Hvor kristent skal Norge være? (2016). Sistnevnte sammen med Henrik Syse.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788293368625
Innbinding Innbundet
Utgivelseår 2020