Paulus: Brevene til Tessalonikerne og Filemon

Det nye testamentet - lydfil

37,-
Kundeklubb:
37,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788242139474
Utgivelsesår: 2009
Språk: Norsk - bokmål

Ifølge Apostlenes gjerninger kom Paulus fra øst og ble værende i byen Tessalonika en kort tid. Han forkynte evangeliet i synagogen, og noen jøder og mange ikke-jøder tok i mot budskapet. Andre protesterte og hisset opp folk. Det ble så mye uro at Paulus og hans medarbeider Silvanus måtte forlate byen i hast, men før de dro rakk de å grunnlegge en menighet.

1. Tessalonikerbrev ble til like etterpå, få måneder etter at Paulus reiste fra byen. Det hadde etter hvert oppstått noen problemer i menigheten, både blant de kristne og i forholdet deres til omverdenen. Da Paulus fikk høre om dette skrev han brevet for å veilede dem. 2. Tessalonikerbrev er trolig skrevet bare noen uker etter 1. Tessalonikerbrev og i dette brevet virker det som om situasjonen har forverret seg.

Brevet til Filemon er nært knyttet til Kolosserbrevet. Begge er skrevet i fengsel og flere av de samme personene er omtalt. Mens forfatterskapet til Kolosserbrevet er omstridt, blir brevet til Filemon regnet som et ekte Paulusbrev.

Detaljer:

Forlag Lydbokforlaget og Bibelselskapet
Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788242139474
Spilletid 27 min
Utgivelseår 2009