Rikke Nissen

I kamp og kjærlighet

Bokmål
398,-
Kundeklubb:
348,-
99 på lager
ISBN/varenummer: 9788254313442
Utgivelsesår: 2017
Språk: Norsk - bokmål

En kapasitet utenom det vanlige, og en kvinne som på mange måter var forut for sin tid. Hun var Norges første sykepleielærer, og hun skrev den første norske Lærebog i sygepleie i 1877. Historien om Rikke Nisse er et sterkt kvinneportrett. Men det er også en fortelling om et menneske som aldri fikk den anerkjennelsen hun fortjente.

Kitt Austgard, PhD/forfatter
Kitt Austgard, PhD/forfatter

Hva har kjønn med saken å gjøre?

Av: Kitt Austgard

De hadde en underordnet posisjon i sin egen samtid, og kanskje har de det fortsatt. Det gjelder våre kvinnelige pionere, modige foregangskvinner som brøt alle normer og skapte endringer vi alle kan nyte godt av i dag.

Er disse kvinnene i ferd med å bli glemt? I et intervju med Hilde Vinje, Klassekampen den 7. august 2017, stiller Ingrid Grønli Åm spørsmål ved hvorfor store kvinnelige filosofer fortsatt glimrer med sitt fravær på pensumlistene, rimelig godt kjent i sin egen tid, men glemt i ettertid. Trolig har mange av våre kvinnelige tenkere lidd samme skjebne og blant disse står utvilsomt Ulrikke Eleonore (Rikke) Nissen (1834-92).

Les hele artikkelen

Kitt Austgard

Les mer
Berit Hovland

Berit Hovland

er diakonisse og tidligere rektor ved Lovisenberg diakonale høgskole. Hun er i dag ansvarlig for sykepleiemuseet på Lovisenberg-området.
Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254313442
Antall sider 264
Utgivelseår 2017