Sammen er vi mer alene

Bokmål
299,-
Kundeklubb:
262,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788293368700
Utgivelsesår: 2020
Språk: Norsk - bokmål

Vi skal stå på egne bein, uten å være avhengige av andre. Vi skal mestre livet alene, og realisere oss selv. I vår tid dyrkes idealet om det sterke, uavhengige og selvtilstrekkelige mennesket.

Den moderne velferdsstaten spiller på lag med vår tids individualisme og selvrealiseringsidealer. Velferdsordningene skreddersys for å gjøre oss mer uavhengige av hverandre, og løse oss fra forpliktelser overfor menneskene rundt oss. Og mens staten har påtatt seg et stadig større ansvar for å løsrive oss fra de nære fellesskapene, står vi i et stadig sterkere avhengighetsforhold til staten.

I Sammen er vi mer alene diskuterer Erik Lunde det paradoksale i at velferdsstaten er et fellesskapsprosjekt som også overlater folk mer til seg selv.

«Mennesket står ikke sterkest alene. Mennesker trenger mennesker. Vi er sårbare og gjensidig avhengige av hverandre. Vi kan ikke leve gode og frie liv uten støtte fra sosiale nettverk.»

Erik Lunde

Erik Lunde

Erik Lunde er politiker, teolog og skribent. Våren 2017 mottok han C.J. Hambros pris for «fremragende skribentvirksomhet». Han har gitt ut flere bøker, bl.a. Uønsket (2017) og Sammen er vi mer alene (2020) på Vårt Land forlag.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788293368700
Innbinding Innbundet
Utgivelseår 2020