Tro under tvil

Tanker fra en kristen skeptiker

Bokmål
298,-
Kundeklubb:
261,-
Ikke på lager
ISBN/varenummer: 9788254313237
Utgivelsesår: 2015
Språk: Norsk - bokmål

Utgivelsen er tilgjengelig som e-bok: ISBN 9788254315309.

Møllerbråten tar opp ulike måter å tvile på og ulike sider ved det å være en kristen tviler. Forfatteren mener at tvil er vanligere enn vi ofte liker å tro, og målet hans er å nærme seg tvilen på samme måte som man nærmer seg troen. For hvis troen er sann, så må også den tåle å granskes.

Tro+ tvil = sant!


Tom Arne Møllerbråten ville skrive «Den lille tvilsboken…» Boken ble til slutt ganske svær, men troen har han beholdt.

– Mange er ensomme, skjulte tvilere fordi de ikke har noe fellesskap å dele tvilen i, sier lektoren, som til daglig er lærer på Sagavoll Folkehøgskole og har møtt en rekke unge som både har sterk tro og utfordrende spørsmål.

– Hvis man er ærlig mot seg selv, tror jeg alle kjenner på tvil i blant. Derfor må vi alminneliggjøre det. Kanskje kan tvilen også være en sunn jakt på sannhet, undres Møllerbåten.

Noe av det han har savnet både på det personlige planet og som lærer, var en bok på norsk som faktisk belyser de ulike sidene ved å tvile, samtidig som man har en tro. Etter hvert ble det så mange spørsmål og tanker rundt troens vesen at han begynte å skrive selv. Nå har han debutert som forfatter i en alder av 47 år med boken Tro under tvil på Verbum.

Les hele intervjuet

Tom Arne Møllerbråten

Tom Arne Møllerbråten

(f. 1968) er utdannet lektor med hovedfag i kristendom fra Menighetsfakultetet. Han jobber som lærer på Sagavoll Folkehøgskole i Telemark og underviser i apologetikk, kristen tro og tvil og bibelfag. I mange år han vært aktiv i menighetsarbeid knyttet til Den norske kirke, som barne- og ungdomsleder, formidler og musiker.Blogg: http://tenktom.blogspot.no
Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254313237
Innbinding Heftet
Utgivelseår 2015