Veiens visdom og vandringens poesi

Fire japanske vandrepoeter

Bokmål
599,-
Kundeklubb:
524,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788254314982
Utgivelsesår: 2023
Språk: Norsk - bokmål
De japanske vandrepoetene eide ikke stort mer enn en tiggerbolle, en kappe og en vandringsstav. De levde på almisser, henga seg til naturen, årstidene og det skiftende landskapet. Og de skrev poesi, som haiku og waka, men også prosa og kinesiske dikt.  

Dette er en unik samling tekster fra fire vandrepoeter: Matsuo Bashō, Kobayashi Issa, Ryōkan og Taneda Santōka.  

I tid dekker de fire århundrer, fra 1600- til 1900-tallet. De tilhørte den samme vandretradisjonen og fulgte i hverandres spor, men levde ulike liv og skapte sine egne litterære landskaper.  

Gjendikter og forfatter Notto R. Thelle har arbeidet med de japanske vandrepoetene siden 1970-tallet. Med bakgrunn som teolog, religionshistoriker og japanolog har han en usedvanlig tilgang til vandrepoetenes verden. I de biografiske tekstene som ledsager diktene, åpner og formidler han denne verdenen for vestlige lesere.  

Thelle gjendikter fra japansk og noe også fra kinesisk.

Forfatteren om boken på Verdibørsen i NRK radio.

Boka er innkjøpt av Kulturrådet på innkjøpsordningen for ny norsk skjønnlitteratur for voksne (gjendiktning).

En fabelaktig bok og et stillferdig fyrverkeri! […] Dette er et verk jeg kommer til å vende tilbake til, om og om igjen. Boken vil få sin faste plass på nattbordet, og være til trøst, glede og inspirasjon i søvnløse netter.

Tor Åge Bringsværd, forfatter, fabelforteller og haikuentusiast -
Notto R. Thelle

Notto R. Thelle

Thelle er prest og professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet en rekke bøker om spiritualitet, teologi og møtet mellom kristendom og østlig religion.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254314982
Innbinding Innbundet
Utgivelseår 2023