Inspirert

Om å felle kjemper, gå på vannet og elske Bibelen igjen

Norsk - bokmål
369,-
Member club:
323,-
More than 200 in stock
ISBN/varenummer: 9788254314364
Utgivelsesår: 2021
Språk: Norsk - bokmål

Kan Bibelen gi oss fasiten på livets mange spørsmål?
Hva mener vi med å si at Bibelen er inspirert?

Som ungdom strevde Rachel Held Evans med slike tanker. Hun kunne ikke lenger godta de enkle svarene hun hadde møtt i oppveksten. I boken Inspirert forteller hun hvordan en ny bibelforståelse vokste fram, slik at Bibelen igjen ble aktuell og inspirerende for henne.

I dialog med kjente bibelforskere reflekterer hun over en rekke bibelfortellinger og kler dem med sitt varierte språk og vekslende dramaturgi. Hun går ikke utenom historier som er vanskelige å forstå, enten det er krigshistorier, Jobs lidelse eller Jesu mirakler. Begeistringen for Bibelen gjennomsyrer hele boken: Når du slutter å prøve å presse Bibelen til å være noe den ikke er – statisk, uomtvistelig, skråsikker, absolutt – så er du også fri til å gi deg hen til det den er: levende, forbløffende, overraskende, og ja, kanskje til og med magisk.

Forord av Merete Thomassen. Oversatt av Hans Ivar Stordal.

Anmeldelse

En vaksine mot både blodfattig, individualistisk selvhjelpsteologi og autoritær, «bibeltro» fundamentalisme. Evans evner å gi bibelfortellingene nytt liv og aktualitet.

Vårt Land - Gunhild Maria Hugdal

Uttrykker sterk Jesus-tro og glede over nådens evangelium. Skriver glitrende.

Dagen - Rolf Kjøde

Sagt om boka

Rachel Held Evans gir en forfriskende medisin mot fundamentalisme. Hun avviser aldri Bibelens autoritet, men viser oss at autoriteten finnes i noe annet enn kontekstløs bibellesning. Kjærligheten til Bibelen og evangeliet skinner gjennom hvert eneste ord i boka.

Merete Thomassen - fra forordet

Rachel gir mange det språket og den anerkjennelsen de sårt trenger for å kunne legge fra seg skyld og frykt, slik at de kan lese Bibelen med et nytt og forventningsfullt blikk, slik denne hellige boken fortjener.

Peter Enns - bibelforsker og forfatter av «The Bible Tells Me So»

Detaljer:

Language Norsk - bokmål
ISBN 9788254314364
Number of pages 272
Binding Innbundet
Release date 2021