Men hva med de andre?

Kristendommen og religionene

Norsk - bokmål
249,-
Member club:
218,-
161 in stock
ISBN/varenummer: 9788293368625
Utgivelsesår: 2020
Språk: Norsk - bokmål

Jeg er veien, sannheten og livet, sier Jesus i Johannes-evangeliet. Og nettopp det er kjernen i den kristne tro. Men hva da med de millioner av mennesker som ikke er kristne? Kan de likevel ha grepet sannheten på andre måter? Finnes det håp om frelse også for dem? Kan vi be sammen på tvers av religiøse skillelinjer? Hvordan skal vi tenke og handle som kristne i møte med mennesker av annen tro? Biskop Halvor Nordhaug går med kraft og ærlighet inn i et spørsmål som har fulgt ham i mange tiår: Hva med de andre?

I arbeidet med denne boken endret noe seg for Nordhaug. Han sier han føler seg klokere, men mindre sikker enn tidligere.

Ennå kan jeg huske akkurat hvor i rommet lektor Stokke sto, litt til høyre for kateteret, da han lente seg framover, løftet armen, pekte på meg og sa: «Halvor, det er jo helt fint at du er kristen. Men vanskelighetene begynner med en gang du sier at din tro er bedre enn andres. Kan vi ikke være enige om at folk får ha den religionen de vil, og bare godta at din sannhet ikke også behøver å være sann for alle andre?»

Detaljer:

Language Norsk - bokmål
ISBN 9788293368625
Binding Innbundet
Release date 2020