Arne Christian Konradsen ny leder i Verbum forlag

Arne Christian Konradsen har takket ja til stillingen som forlagssjef i Verbum. Konradsen har bred erfaring fra flere roller i bokbransjen, blant annet som tidligere forlagssjef for Vårt Land forlag.

123163059 2469714363331507 2379819155482091890 n
Arne Christian Konradsen har takket ja til stillingen som forlagssjef i Verbum.

– Hans forståelse og strategiske teft for forlagsutvikling og gode bøker skaper forventninger hos en livskraftig 200-åring, sier Paul Erik Wirgenes, generalsekretær i Bibelselskapet.

I tillegg til kompetanse innen litteratur og forlagsvirksomhet har den nye forlagssjefen også utdanning i gresk og hebraisk, samt en klassisk musikkutdanning. Konradsen overtar etter Hans Johan Sagrusten, som gikk over i en annen stilling i Bibelselskapet sommeren 2020.

– Vi har brukt god tid på å rekruttere ny forlagssjef. Med Arne Christian vil vi få en dyktig og modig leder som vil føre et strategisk virksomhetsområde for Det Norske Bibelselskap gjennom en tid med store endringer, sier Paul Erik Wirgenes.

– Jeg føler meg veldig heldig. Jeg kjenner mange i Bibelselskapets stab og er imponert over hva de får til, tross et svært tøft bokmarked. I tillegg ser jeg fram til å få jobbe med Verbums og Bibelselskapets forfattere. Jeg håper å bidra til at forlaget når frem til stadig flere lesere i årene som kommer, sier Arne Christian Konradsen.

Konradsen kommer fra stillingen som arrangementansvarlig i Stiftelsen Areopagos. Der har han ansvar for mange av stiftelsens ulike publikumsaktiviteter i hele Norge, alt fra større arrangement som «Salig er tørsten» og «Areopagosfestivalen», til mindre kulturarrangement og boksamtaler.

– Siden jeg forlot bokbransjen for fire år siden, har jeg savnet å jobbe med bøker og forfattere. I Areopagos har jeg lært masse om religionsdialog og spiritualitet og betydningen av å lage gode møteplasser for fordypning og ettertanke. Den erfaringen håper jeg å dra nytte av i forlagsarbeidet fremover. Og endelig får jeg kanskje bruk for årene i studietiden med pugging av greske og hebraiske gloser, sier den nye forlagssjefen, Arne Christian Konradsen.

Bibelselskapet, Verbum forlag, er Norges eldste forlag og feirer dette året 200 års jubileum. Forlaget har vist gode resultater de siste årene, og er i vekst. Forlaget utgir Bibelen og bøker til tro og livshjelp, refleksjon og debatt.