Konfirmantbibelen blir ny - både fysisk og digitalt

Konfirmantbibelen fornyes, både som fysisk utgivelse og med en ny digital verktøykasse. Målet er å bidra til at konfirmanter og andre ungdommer blir kjent med den store historien i Bibelen og kan koble den til sin egen historie.

Bilde av Bendik Vollebæk, leder av arbeidet med ny konfirmantbibel. Oransje bakgrunn.
Bendik Vollebæk har jobbet som prest på Holmlia de siste 11 årene og leder nå arbeidet fram mot en ny konfirmantbibel i 2024.

Bibelselskapets visjon er at Bibelen skal være i bruk – også blant landets ca. 40 000 konfirmanter. Bibelselskapet satser de neste årene med et nytt konfirmantprosjekt, og Bendik Vollebæk (40) er ansatt som prest og fagutvikler i Bibelselskapet for å lede denne nysatsingen. Prosjektet består av en videreutvikling av Konfirmantbibelen sammen med digitale verktøy. Resultatet skal være klart i 2024.

Bibelen er full av gøy internhumor, sjokkerende overraskelser og spennende historier som vikler seg inn i hverandre, Men både ungdommer og de fleste av oss andre i Norge i 2021, trenger hjelp til å oppdage alt dette.

Bendik Vollebæk -

«Menighetene i Norge er fulle av engasjerte og dedikerte folk som vil at konfirmantene skal få en uforglemmelig tid,» forteller Bendik. «Jeg tror de fleste av dem opplever at å jobbe med konfirmanter er utrolig allsidig. Som konfirmantprest har jeg prøvd meg på dansegulvet og endt opp med å få etsende glow stick-væske i øyet. Jeg har spilt volleyball gjennom hele netter. Jeg har sjaua band-utstyr frem og tilbake, frem og tilbake. Og midt i alt dette kommer plutselig spørsmålet fra en konfirmant: ‘Hvordan blir jeg egentlig kjent med Jesus?’. Da er det meningsfullt, men samtidig utfordrende å åpne Bibelen og hjelpe dem til å finne et svar.»

«I oldkirken ble Bibelen sammenlignet med et palass fullt av låste dører og skjulte nøkler,» fortsetter Vollebæk. «Jeg ønsker at Konfirmantbibelen 2024 skal gjøre disse nøklene enda mer tilgjengelige for oss som jobber i kirka, sånn at konfirmantene kan settes i stand til å utforske hele dette palasset. Målet er at dette skal skje både på konfirmantsamlingene, men også i konfirmantenes hverdag. Bibelselskapet ønsker å utvikle en fysisk Konfirmantbibel og en digital verktøykasse som bidrar til dette.»


Leter du etter ressursene fra kbibel.no?

Nå kan du laste disse ned her:

Symboler til bruk i konfirmantundervisning

Last ned her