Ny serie fra BibleProject

«Les Bibelen» er forklarende filmer til hver bok i Bibelen. La deg inspirere til å lese Bibelens bøker.

Plakat som leser: Les Bibelen, endelig på norsk

«Les Bibelen»- serien fra BibleProject er et sett av 74 filmer som nå oversettes til norsk. De første filmene ble lansert i 2021, og nå er hele serien ferdig.

Oversettelsen av denne serien er et resultat av en felles innsamlingsdugnad fra mange menigheter og organisasjoner som hadde ønske om å få disse ressursene oversatt til norsk. Filmene vil bli tatt i bruk på mange måter inn i menighetsliv og organisasjonsvirksomheter.

Først ut var Det nye testamentet. Lanseringen startet med en oversiktsfilm over hele Det nye testamentet, etterfulgt av til sammen ti filmer om evangeliene og Apostlenes gjerninger.

Hans Johan Sagrusten har vært ansvarlig for oversettelsesarbeidet av filmene til Det nye testamentet. Han var i lengre tid ansatt i Bibelselskapet som bibelbrukskonsulent, og har tidligere erfaring fra oversettelsesarbeidet av Bibel 2011, og nå nylig Bibelen lett å lese som fremdeles pågår.

Innleser på filmene i «Les Bibelen» serien er Lisa Strandengen Rollnes.

Bibelselskapet har den koordinerende rollen for dette prosjektet, og Verdiverkstedet AS har ansvar for produksjonen. Materialet eies av BibleProject i USA og de norske filmene godkjennes og tilgjengeliggjøres via dem. Bibel.no blir samlingsstedet for disse ressursene, og kan brukes fritt utover i de enkelte kirker og organisasjoner, både ut fra YouTube-kanalen og bibel.no. Filmene finnes også på BibleProject sine sider: https://bibleproject.com/Norwe...


Arbeidet med BibleProject er svært spennende. Helheten i Bibelens fortelling kommer godt frem i disse videoene. Det er spesielt spennende å jobbe med å få frem de lange linjene gjennom denne fascinerende samlingen av bøker som Bibelen er. Min erfaring fra tidligere oversettelsesarbeid hos Bibelselskapet har kommet godt med i dette arbeidet så langt.

Hans Johan Sagrusten - Bibelbrukskonsulent