Episode 1: Adam og Eva

Se video av de faste spaltene Casting, Oi-eblikk og Hvor er Jesus? Her finner du ekstramateriell som du ikke får i podkast-episoden!

Dagens episode bygger på Første Mosebok kapittel 1-3. Les teksten her

Casting

Hvem synes du skal spille rollen som Eva og Adam, Gud og Djevelen i historien fra 1.mosebok? Hør hva Thomas og Johanne lander på - og finn dine favorittskuespillere til disse rollene.

Oieblikk!

Hvilke oi-eblikk er det som får deg til å stoppe opp når du dykker ned i historien om Eva og Adam og Skapelsen? Thomas stopper opp ved konseptet om tid-rom-materie. Johanne grubler over jordas alder. Hva syns du er et skikkelig oi-eblikk?

Hvor er Jesus?

Hvor finner du spor av Jesus i denne historien? Er det noe du har lest i det nye testamentet som tar deg tilbake til Edens Hage og de første menneskene. Gud sier: La oss skape mennesket i vårt bilde. Hvem snakker han om? Thomas og Johanne snakker om at Jesus var med fra starten, og mye mer!

Overblikk: Første Mosebok 1-11

Se oversiktsvideoen om Første Mosebok 1-11 som forklarer den litterære oppbygningen og gjennomgående tema i boka. I Første Mosebok skaper Gud en god verden og gir menneskene oppdraget å herske over den, men så gir de etter for ondskapen og ødelegger alt.

Guds bilde

Denne filmen om Guds bilde følger tanken om at mennesket råder sammen med Gud, og har fått i oppdrag å utvikle verden og dens ressurser og føre den ut i ukjent terreng. Hvordan har dette oppdraget blitt ødelagt av vår selvopptatthet og ondskap, og hvordan åpnet Jesus opp en ny måte å være menneske på gjennom sitt liv, død og oppstandelse?