Episode 2: Kain og Abel

Hva i all videste skjedde med Kain og Abel i Første Mosebok kapittel 4. Sønnene til Adam og Eva havner i vill konflikt, og én blir drept. En truecrime om Bibelens første drap.

Casting

Hvem synes du skal spille rollen som Kain og Abel i historien fra Første Mosebok? Hør hva Thomas og Johanne lander på - og finn dine favorittskuespillere til disse rollene.

Oi-eblikk

Her er det mange oi-eblikk! Thomas og Johanne snakker om offer, og synden som ligger ved døren. Gud gir Kain et valg for liv og død. De snakker også om tvil, og at vi har et valg om å se opp eller ned. Kain kan være symbol på hvor ille det kan gå. Allerede i Bibelens fjerde kapittel trenger vi en frelser! Hva får deg til å stoppe opp når du dykker ned i historien?

Hvor er Jesus?

Hvilke oi-eblikk er det som får deg til å stoppe opp når du dykker ned i historien om Kain og Abel? Thomas grubler over Abels blod, leser Hebreerbrevet 12,24 og snakker om offeret som Jesus gjorde. Johanne stopper opp ved Kains merke. Hva syns du er et skikkelig oi-eblikk?

Ofring og soning

Gud er på oppdrag for å fjerne ondskap fra sin gode verden, sammen med alle de destruktive effektene av den. Men, han vil gjøre det på en måte som ikke innebærer å fjerne menneskene. I denne filmen om offer og soning følger vi temaet om at Gud "dekker over" menneskenes ondskap gjennom dyreoffer som til syvende og siste peker mot Jesus og hans død og oppstandelse

Herrens dag

Bryr Gud seg om alt det onde menneskene gjør i vår verden, og i så fall, hva gjør han med det? I denne filmen om Herrens dag følger vi de ulike måtene Gud møter menneskenes ondskap på, og den dypere åndelige ondskapen som ligger til grunn for den. Til sist får vi se hvordan Jesus oppfyller denne fortellinga og overvinner ondskap ved å la den beseire ham.