Episode 3: Noah

I denne episoden dykker vi ned i historien om Noahs ark. Gud melder et dødelig ekstremvær, og Noah bygger en ark for å redde menneskehet og dyreliv. Her finner du ekstramateriell som du ikke får i podkast-episoden!

Dagens episode bygger på Første Mosebok kapittel 6-10. Les teksten her

Casting

Hvem synes du skal spille rollen som Noah og familien hans i historien fra 1.mosebok? Hør hva Thomas og Johanne lander på - og finn dine favorittskuespillere til disse rollene.

Oi-eblikk

Gudesønner og kjemper, pluss masse vold og ondskap er definitivt oi-eblikk. Det tar jo helt av med en storflom, som er helt ekstremt. Er det for utrolig til ikke å være sant? Kan Gud angre, og hvordan kunne det gå så galt så fort? Tenk å være Noah, han ene som var rettferdig. Oi!

Hvor er Jesus?

Johanne og Thomas snakker om at slik som arken er redningen for Noah, så er Jesus redningen for oss. Ville vi gått om bord? I det nye testamentet refereres det mange ganger til Noah, for å vise til evangeliets budskap om redning, frelse og renselse. Se noen av disse henvisningene under her.

Noen bibelvers:

37Som i Noahs dager, slik skal det være når Menneskesønnen kommer.

Les i nettbibelen

9Jeg er porten. Den som går inn gjennom meg, skal bli frelst og fritt gå inn og ut og finne beite.

Les i nettbibelen

20De hadde vært ulydige i Noahs dager, den gang Gud ventet tålmodig mens arken ble bygd. I den ble noen få mennesker, åtte i alt, frelst gjennom vann.

Les i nettbibelen

Messias

I denne filmen om Messias utforsker vi Guds løfte om at en frelser en dag skal komme og stå i mot ondskap og redde menneskeheten. Jesus tok følgene av menneskehetens ondskap og vant over den.

Paktene

Bibelen snakker hovedsakelig om Guds forhold til menneskeheten som et partnerskap. Denne filmen om paktene viser hvordan Gud inngikk formelle partnerskap med ulike mennesker, Noah var en av dem. Dette for å redde verden gjennom Jesus, den endelige paktspartneren.