Gjør Oioioi selv!

Bruk Oioioi-metoden til å dykke inn i en historie fra Bibelen for å oppdage noe nytt. Lykke til!

Hopp rett til

  1. Historien: Velg en historie fra Bibelen, les den og snakk sammen om handlingen
  2. Casting: Hvilke karakterer er med i historien? Hvis denne historien ble film i dag, hvem skulle hatt rollene? Er det noe spesielt ved karakterene i historien som minner deg om en spesiell skuespiller?
  3. Oi-eblikk: Hva oppdaget du her? Hva er rart eller morsomt? Er det noe du aldri har tenkt på før som dukket opp nå? Er det noe som gjør inntrykk på deg i denne historien?
  4. Hvor er Jesus? Bibelens historie er en sammenhengende historie som peker mot Jesus. Ser du noen paralleller eller spor av Jesus i denne historien? Kanskje du må dykke litt ned i detaljene, eller kanskje lete litt i fotnotene i Bibelen din for å finne frem til Jesus-funn?
  • Ekspertise: Er det ekspertråd som følger med denne historien? Hva lurer du på som det kan lønne seg å spørre pastoren din om, eller en du kjenner som kanskje studerer teologi eller er ordentlig skarp når det kommer til Bibel-kunnskap.
  • Forklarende filmer: Let i biblioteket til BibleProject om det finnes en forklarende film om noe av det dere har snakket om (se lenker under her).
  • Hva oppdaget du? Før dere avslutter – oppsummer de oppdagelsene dere gjorde ved å snakke om denne historien og se på den med nye oine 😊