Ofte stilte spørsmål om BibleProject

Hvem vil være rettighetsinnehaver til BibleProject på norsk? Hvor mye oversettes til norsk? Hvem samler inn penger til BibleProject oversettelsen til norsk? Få svar på spørsmål om BibleProject.

Ofte stilte spørsmål

Rettighetene vil tilhøre BibleProject.

Ja, i fremtiden - etter arbeidet med Read Scripture-serien er ferdig. Dette vil fordre nye innsamlinger for videre utvikling.

Bibelselskapet ved Helene Fagervik og Verdiverkstedet AS ved Joakim Skavern er koordinerende parter inn mot BibleProject i Portland.

Det blir en profesjonell re-animering av filmene slik at de kommuniserer godt på norsk. Både tekst/bilde og lyd/narrativ vil være på norsk. Det blir også norsk teksting på filmene som kan aktiveres hvis ønskelig.

Laget, NKSS, ved generalsekretær Karl-Johan Kjøde har til nå koordinert dette arbeidet, og blir med frem til innsamlingsmålet på 2,5 mill er nådd. Midlene samles inn via Bibelselskapets kanaler som overtar rollen som norsk kontaktpunkt inn mot BibleProject.

Videoene blir først og fremst lagt ut på YouTube. Hvem som helst kan bruke det og hvem som helst kan dele det. En samlet ressursside på bibel.no vil være tjenlig for nye brukere.

Det er foreløpig ikke avklart om vi kan gjøre dette i regi av BibleProject, men med denne satsingen etablerer vi et miljø for visuell historiefortelling av Bibelens fortellinger i Norge. Dette kommer til å blomstre og gro.

BibleProject og den norske produsenten er klar til å begynne arbeidet med Read Scripture-serien så snart vi har nådd første milepæl på 1,5 millioner kroner av totalt 2,5. Klarer vi å fundraise hele beløpet vil alle videoene være klare i løpet av 2021. Kvalitet koster! Å lage animasjonvideoer er et møysommelig arbeid. Uten denne kvaliteten hadde prosjektet aldri blitt så samlende og retningsgivende som det er, derfor vil verken vi eller BibleProject kompromisse på dette.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

  • Generelt: Ta kontakt med Helene Fagervik, helene@bibel.no
  • Produksjon: Ta kontakt med Joakim Skavern, joakimskavern@gmail.com
  • Oversettelsesarbeidet: Ta kontakt med Hans J. Sagrusten, hjs@bibel.no
  • Gi til prosjektet: Ta kontakt med Ann-Catherine Kvistad, ack@bibel.no
  • Generalsekretær i Bibelselskapet: Paul Erik Wirgenes, pew@bibel.no
  • Gi på VIPPS: #94418, skriv «Bibelprosjektet» ditt navn og adresse i meldingsfeltet.

Gi en gave til BibleProject-arbeidet i Norge

140 tegnefilmer som enkelt forklarer Bibelens innhold. De finnes allerede på mange språk, og er daglig til glede og inspirasjon for millioner av barn, voksne og eldre over hele verden.

NÅ skal de oversettes til norsk! Vil du være med å gjøre Bibelens budskap tilgjengelig for nye mennesker?

Gi din gave slik at flest mulig av filmene kan bli tilgjengelig i Norge!