Hjelp til å lese Bibelen

Hvordan skal en starte, når en ønsker å begynne å lese i Bibelen? Her finner du noen enkle forslag til hvordan du kan gå fram når du skal begynne å lese Bibelen.

Åpen bibel med en hånd over

Det innholdet vi fyller oss med hver dag har ikke lang holdbarhet. Nyheter, diskusjoner, tråder og trender. Mye forandrer seg og skifter.

Innholdet i Bibelen forandrer seg ikke. Gud er uforanderlig. Det er også hans kjærlighet til deg. Fyll deg med det innholdet du finner i Bibelen. Det går ikke ut på dato! Og det gjør heller ikke hans kjærlighet til deg.


Hvor starter jeg?

Hvis man aldri har lest Bibelen før, kan det være lurt å starte med Det nye testamente. Dette er den delen av Bibelen som forteller om livet og læren til Jesus Kristus.

En god plass å begynne er Evangeliet etter Markus, som er det korteste av de fire evangeliene og gir en god introduksjon til Jesu liv og budskap. Deretter kan man lese de andre evangeliene (Matteus, Lukas og Johannes) for å få en mer omfattende forståelse av Jesu liv og lære.

Etter å ha lest Det nye testamente, kan man gå videre til Det gamle testamente. Dette er den delen av Bibelen som inneholder historier og skrifter fra før Jesu tid, og den gir en innsikt i jødisk tro og historie. En god plass å starte i Det gamle testamente er Første Mosebok, som inneholder skapelsesberetningen og historien om Adam og Eva.

Uansett hvor man velger å starte, er det viktig å huske på at Bibelen er en kompleks og mangfoldig bok. Det kan være lurt å lese med en åpen og nysgjerrig innstilling. Snakk gjerne med en mer erfaren bibelleser når det er noe du lurer på.

La gjerne Dagens bibelord være din inngang til bibellesningen:

09. desember 2023

Dagens bibelord

Salmene 33,18-22

Les i nettbibelen

18 Men Herrens øye hviler på dem som frykter ham og venter på hans miskunn, 19 så han kan fri dem fra døden og holde dem i live gjennom hungersnød. 20 Vår sjel venter på Herren; han er vår hjelp og vårt skjold. 21 Vårt... Vis hele teksten

18 Men Herrens øye hviler på dem som frykter ham og venter på hans miskunn, 19 så han kan fri dem fra døden og holde dem i live gjennom hungersnød. 20 Vår sjel venter på Herren; han er vår hjelp og vårt skjold. 21 Vårt hjerte gleder seg i ham, vi setter vår lit til hans hellige navn. 22 La din miskunn være over oss, Herre! Det er deg vi venter på.

Dagens bibelord

Salmane 33,18-22

Les i nettbibelen

18 Men Herrens auge kviler på dei som fryktar han og ventar på hans miskunn, 19 så han kan fria dei frå døden og halda dei i live gjennom hungersnaud. 20 Vår sjel ventar på Herren; han er vår hjelp og vårt skjold. 21 Vårt... Vis hele teksten

18 Men Herrens auge kviler på dei som fryktar han og ventar på hans miskunn, 19 så han kan fria dei frå døden og halda dei i live gjennom hungersnaud. 20 Vår sjel ventar på Herren; han er vår hjelp og vårt skjold. 21 Vårt hjarte gleder seg i han, vi set vår lit til hans heilage namn. 22 Lat di miskunn vera over oss, Herre! Det er deg vi ventar på.

Dagens bibelord

Sálmmaid girji 33,18-22

Les i nettbibelen

18 Muhto Hearrá goziha daid geat ballet sus, daid geat luhttet su oskkáldasvuhtii. 19 Son čoavdá sin jápmimis ja gádju sin nealggis. 20 Mii vuordit Hearrá áibbašemiin, son lea min veahkki ja min galba. 21 Son lea min váimmu... Vis hele teksten

18 Muhto Hearrá goziha daid geat ballet sus, daid geat luhttet su oskkáldasvuhtii. 19 Son čoavdá sin jápmimis ja gádju sin nealggis. 20 Mii vuordit Hearrá áibbašemiin, son lea min veahkki ja min galba. 21 Son lea min váimmu illu, mii dorvvastit su bassi nammii. 22 Hearrá, árpmit min, dasgo mii vuordit du.