Påskepynt og aktiviteter

I påsken har vi ofte litt ekstra tid til å være sammen. Da er det fint å gjøre noe sammen. Her er tips til enkle ting dere kan lage. Kanskje kan det bli en fin gave til en dere kjenner? Eller pynt med smak på frokostbordet påskemorgen?

Bilde av påskepynt. To kyllinger, ett egg og en påskelilje på en stubbe.

Påskelykt

Finn et brukt syltetøyglass. Mal det gult og pynt med øyne og nebb i papp. La gjerne barna selv feste dette til glasset. Putt et lite telys oppi, og vipps har dere en påskelykt.

Kylling med karsefrø

Mal et lite tomatpureglass med gul maling. Pynt med nebb og øyne du kjøper ferdig i en hobbybutikk. Pynt med noen fine fjær i ulike farger. Fyll glasset halvveis med vatt. Strø med karsefrø og vann godt. Hver dag bør du passe på at karsen holder seg våt. Klipp av karsen og kos deg med litt karse til frokosten i påsken. Dette er en fin gave til bestemor eller pappa denne påsken.

Påskepynt

Tegn rundt barnas hender på gul papp. Dette blir vingene til en liten påskekylling. Klipp ut en sirkel (ca. 12 cm) i hvitt og pynt med gult garn, øyne, føtter og nebb som barna tegner. Ta hull i sirkelen, tre en tråd gjennom sirkelen på toppen og heng fuglen i et vindu som pynt. Dersom dere lager flere, er det bare fint om de blir forskjellige og at dere kan se at barn har laget dette helt selv eller med litt hjelp.

Male påskeegg

I mange land er det vanlig å male påskeegg. Da får man hjelp av en voksen til å stikke hull på topp og bunn av egget og blåse ut det som er inni. Det tar tid. Men når skallene er tørre, kan man male på dem med vannfarger eller lakk. Husk å holde forsiktig i skallet så det ikke går i stykker! Dere kan legge de fine eggene som pynt på bordet. Eller dere kan feste en avbrukket fyrstikk til en tråd og lure den ned i det største hullet i eggeskallet, da kan eggene henge i bjørkekvister.

I mange land er det vanlig å gi påskeegg som gave. Det er egg som er kokt i ca. 10 minutter (hardkokt). Hvis dere vil ha fine farger på egget, kan dere legge blåbær eller rødkål, gurkemeie eller løk i vannet mens egget koker. Hvis dere vil ha mønster på egget, kan dere pakke det inn i et brukt linstykke eller en bit av en gammel t-skjorte. Dere kan også feste et blad med en strikk til egget – da får dere et bladmønster sammen med fargene. Det blir en fin påskegave til noen andre eller et deilig frokostegg til dere.