I dag våkner Kirken.

I dag feirer vi Kirkens fødselsdag.

Tenk på Maria i Nasaret. Hun fikk vite at hun skulle få en sønn, og at han skulle bli verdens frelser. Kirken er som Maria, også den bærer Jesus inni seg.

Pinseunderet er at alle får høre om Gud på sitt eget språk.

Siden påske har vi feiret at Jesus stod opp fra de døde. Fargen i kirkene har vært hvit, siden det er gledens farge. Nå blir Kirken født og høytiden blir farget rød!

Kanskje henger det sammen med ilden. I Det gamle testamentet står det at Gud viste seg som en brennende tornebusk. Da Gud sendte Den hellige ånd på pinsedag, kom Ånden som en stor ild, og denne ilden skilte seg i tunger som falt ned på disiplenes hoder!

Det høres nifst ut. Men disiplene ble ikke redde, nei, tvert imot. Det står at de ikke var redde mer.

Tidlig i vår kunne du kanskje se snøklokkene dukke opp fra snøen og vise at våren var på vei. Snøklokkene sa at det snart var klart for en ny tid. Nå er den nye tiden her.

Nå er vinteren borte!

Visste du at

I Oldtiden var pinsedagen én av tre store dåpsdager i året. De andre viktige dåpsdagene var påskedag og Kristi åpenbaringsdag (6. januar). På dåpsdagen ble man kledd i hvitt, slik dåpsbarna og konfirmantene blir i vår tid. Pinsedagen kalles også Kvitsundagen. På den aller første pinsedagen ble 3000 mennesker døpt.

Gå videre eller tilbake: