Akasietre på en åpen slette

akasietre

Akasietre er en tresort med hard og fast ved, velegnet til byggemateriale. Slike trær finnes også i ørkenområder, og de vokser her og der på Sinai-halvøya.


Sjekk bibelreferansene

39Også Nikodemus var der, han som kom til Jesus første gang om natten. Han hadde med seg en blanding av myrra og aloe, omkring hundre pund.

Les i nettbibelen

17og over leiet har jeg strødd myrra, aloe og kanel.

Les i nettbibelen

14nardus, safran, kalmus, kanel og alle slags røkelsestrær, myrra, aloe, alle de fineste urter.

Les i nettbibelen

Aloetre

aloetre

Aloetre er en tresort som vokser i Sørøst-Asia. Veden er velluktende og blir brukt til røkelse. Sammen med myrra ble knuste plante- og trefibre av aloe brukt ved begravelser (Joh 19,39; Ordsp 7,17; Høys 4,14).Isop, lilla små planter med en bie som suger nektar

isop

Isop er en liten plante med fin aroma. Den ble brukt i forbindelse med renselsesritene (3 Mos 14,4.6; Sal 51,9). Under påskefeiringen skvettet de blod med en isopkvast (2 Mos 12,22).

Sjekk bibelreferansene

4skal presten få noen til å hente to levende, rene fugler, litt sedertre, karmosinrød ull og isop til renselsen av ham.

Les i nettbibelen

6Så skal han ta den levende fuglen, sedertreet, den karmosinrøde ullen og isopen og dyppe alt sammen, også den levende fuglen, i blodet av den fuglen som er slaktet over det friske vannet,

Les i nettbibelen

9Ta bort min synd med isop, så jeg blir ren, vask meg, så jeg blir hvitere enn snø.

Les i nettbibelen

22Så skal dere ta en isopkvast, dyppe den i blodet i skålen og stryke noe av blodet fra skålen på bjelken over døren og på de to dørstolpene. Ingen av dere må gå ut gjennom døren til huset sitt før om morgenen.

Les i nettbibelen


Tørka malurt med blå himmel i bakgrunnen

malurt

Malurt er en giftplante med besk smak. Den nevnes iblant som bilde på ondskap og urettferdighet (Am 5,7; 6,12).

Sjekk bibelreferansene

7De gjør retten til malurt og kaster rettferdigheten til jorden.

Les i nettbibelen

12Løper vel hester opp bratte fjellet, pløyer man det med okser? Men dere gjør retten om til gift og rettferds frukt til malurt.

Les i nettbibelen


myrra

Myrra er størknet sevje fra myrratreet og enkelte andre treslag. Myrra er et velluktende stoff. Det var svært kostbart og var en av gavene vismennene fra Østerland ga Jesus.


nardus

Nardus er en plante som vokser i Sørøst-Asia. Av roten lages en dyr salve (Mark 14,3).

Sjekk bibelreferansene

3Jesus var i Betania hos Simon den spedalske. Mens de lå til bords, kom det inn en kvinne med en alabastkrukke med ekte og kostbar nardussalve. Hun brøt krukken og helte salven ut over hodet hans.

Les i nettbibelen