Takk fra Serbia

Cici, en ung rom-gutt, strekker hendene i været etter han scoret mål.
Cici ble helten på laget

I Serbia driver Bibelselskapet et skoleprosjekt for barn i byen Leskovac med folkegruppen rom (sigøynere) som målgruppe. Med jevne mellomrom arrangeres det «bibelske sportsleirer». Siste leir samlet over 230 barn, og temaet var liknelsen om Den barmhjertige samaritan.

– Mens barna koste seg i fellesskapet, la jeg plutselig merke til en liten gutt som satt gjemt i et hjørne, forteller en av voksenlederne, Amanda Vuckovic.

Gutten het Cici. Faren hans hadde sittet lenge i fengsel og familien slet økonomisk med moren som aleneforsørger.

– Selv om jeg forsøkte å få Cici med i aktivitetene, nektet gutten å delta. Da slo det meg at dette var en parallell til historien om den hjelpeløse mannen i fortellingen om «Den barmhjertige samaritan».

De andre barna forsto dette, og snart dro de med seg gutten i ballspillet. Da Cici litt senere fikk ballen, begynte de andre barna å rope «Cici, Cici, Cici!» – og med et perfekt skudd, scoret han.

Hele rommet eksploderte i jubel, barna løftet hendene og feiret den nye vennen. Fra å være oversett og utestengt, var Cici plutselig blitt helten på laget. Nå kommer han også jevnlig til bibelskolen – og er en fullverdig del av fellesskapet.

Din gave denne måneden går til bibelarbeidet i Serbia.